Hovězí na zázvoru a česneku

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Dle tuhosti masa 6 porcí Hovězí maso 59 názorů

Suroviny

800 g Hovězí přední
(nebo) kližka
3 lžíce oleje (nebo sádla)
2 ks cibule větší
5 stroužků česneku (+ 1 stroužek při prováření)
2 cm zázvoru čerstvého (+ kousek při prováření)
3 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce sojové omáčky (nemusí být)
sůl
1/2 lžičky pepře mletého bílého
voda na podlití
mouka hladká na zahuštění
1 lžíce oleje na jíšku
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme dorůžova.

  2. Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a oloupaný česnek a zázvor na plátky.
    Na růžovou cibuli přidáme maso a restujeme. Pak přidáme zázvor, česnek, rajčatový protlak a zbylou cibuli. Vše ještě osmahneme a zalijeme horkou vodou (do výšky masa). Osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby podléváme trochou vody.

  3. Poloměkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme asi 10 min provařit. Pak přidáme maso, jeden stroužek česneku na plátky a kousek zázvoru na jemno a necháme ještě asi 15 - 20 min povařit (dle tuhosti masa). Občas zamícháme a dle potřeby dosolíme.

    Jako příloha se hodí brambory, knedlíky, těstoviny, rýže,...

Poznámka

Tohle jídlo mě napadlo, když jsem z mrazáku vyndala kus předního a nechtěla jsem dělat nic složitého.

Jídlo je krásně voňavé a poměrně syté, tudíž jako příloha opravdu postačí chléb, nebo jiné pečivo a je z toho poměrně jednoduchá večeře či oběd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 048 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na zázvoru a česneku

  • Leila65 Leila65

    Posloužilo jako inspirace, zázvor jsem měla jen sušený, přidala jsem trochu chilli a kmínu, místo obyč protlaku jsem přidala omáčku na pizzu a podávala s rýží :) Moc dobré, manžel se oblizoval :-):-8

    Odpovědět

  • AjinkaS AjinkaS

    Vyzkoušeno a doporučuji.. Vše jsem hodila do pekáčku a dala do trouby péct. Luxusní. Ukládám a přidávám bodík. :yes:

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    V neděli zkusím, tak jsem zvědav ;-)

    Odpovědět

  • klapanda klapanda

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes jsem toto jídlo uvařila k obědu a musím ho za celou rodinu moc pochválit.;-) Byla to u nás premiéra. Velice mile mi překvapila chuť zázvoru. Posílám bodíka a určitě budu opakovat, proto dávám mezi oblíbené;-):-K

    Odpovědět

  • Chozé Chozé(neregistrovaný)

    Lenka23: Tobě milá, Lenko, čeština asi moc nejde, ale dobré papání?
    Jó, s plným žaludkem člověk zapomene i na pravopis.
    Tak teda dobrou chuť! ;-):yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Právě jsme dojedli a bylo to opravdu moc dobré! Úspěch jsem sklidila i u manžela, který zázvor nemusí, takže to už je co říct ;-) Moc díky za skvělý recept, určitě jsem ho nedělala naposled! :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zázvor a u mne ještě rozmarýn je JEDNIČKA a všude kde se užijí já mlaskám. +bodík 33

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Mirco,dovol abych tu tvoji mňamku pochválila a přidala foto.Jen jsem ke konci,asi 10 minut přidala červenou kapii.Máš jasný bodík a ještě podotknu,že manžel vylizoval talíř,což tak často nedělá.

    Odpovědět

  • sušenka sušenka(neregistrovaná)

    moc dobré jídlo-nedávala sem sojovku,cibuli pěkně na tenka pulkolečka a česnek se zázvorem sem nastrouhala na jemném struhadle...dusila sem v troubě při 200st.asi 2hodinky a maso bylo naprosto luxusní;-)doporučuji to s tou troubou zkusit-dělám tak i svíčkovou...
    www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Kash:-), jsem ráda že chutnalo. I když je to vlastně už trošku jiný recept....;-).

    Odpovědět

  • kash kash(neregistrovaný)

    super, je to výborné...jen jsem tam vůbec nedával tu sojovku a jelikož jsem doma nenašel ani protlak ani kečup, zkusil jsem dvě lžíce hořčice. A místo jíšky jsem na strouhal jednu střední bramboru, nastrouhanou na jemno rozvařil na špeku a vodě na kaši...k tomu rýže a okurkový salát a teď odfukuju...a bylo to bá-ječ-né! Děkuji za inspiraci
    :-*

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Tento super recept jsem dnes vařila po několikáté. Takže je už ověřený a moc dobrý:-p. Původně měl být s těstovinou, ale dostala jsem hroznou chuť na špenát (mám v mražáku vlastní jen nahrubo nakrájený), tak k tomu se hodily pečené brambůrky.
    Měla jsem jen zadní, tak chvíli dusila v tlakáči, takže to byla potom rychlovka.
    Bodík už proběhl někdy před rokem, kdy jsem vařila poprvé, tak dnes jen díky za recept a foto;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Dnes jsem uvařila na oběd a moc jsme si pochutnali.

    Odpovědět

  • Lenka23 Lenka23

    Právě jsem dovařila a je výborná :-p takže velice ráda dávám bodík za rychlí a skvělí obídek :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: hovězí na zázvoru hovezi na cesneku zázvor recepty recepty na hovězí maso na zázvoru hovězí pečeně na zázvoru hovězí na zázvoru a česneku hovězí maso na zázvoru maso na zázvoru hovězí kostky na zázvoru hovězí na česneku a zázvoru hovězí plátky na zázvoru hovězí maso na česneku hovězí na čerstvém zázvoru zázvor recept hovezi na cesneku hovězí kližka na zázvoru kližka na zázvoru hovězí kostky na česneku recept hovezi na zazvoru hovězí maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo