Cikánské řezy - na poslední chvíli
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z opomíjených druhů, které pekly hlavně naše babičky. Podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy. Výhodou je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z opomíjených druhů, které pekly hlavně naše babičky. Podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy. Výhodou je…
Prázdniny u babičky vždy znamenají stůl plný poctivě připravených dobrot. Babiččiny recepty jsou vždy léty prověřené a dotažené k dokonalosti stejně jako tahle piškotová…
Máslo vyšleháme s cukrem, žloutky a trochou rumu. Postupně přidáváme mléko a ořechy. Dortovou formu vyložíme alobalem a piškoty, do mezer piškoty rozdrobíme.Střídavě…
Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na…
Jestli máte rádi ořechy a ananas, nenechte si ujít tyto snadné a rychlé řezy. Korpus ochucený ananasovým kompotem a strouhanými ořechy, potřený krémem z pomazánkového…
Jestli máte rádi ořechy a ananas, nenechte si ujít tyto snadné a rychlé řezy. Korpus ochucený ananasovým kompotem a strouhanými ořechy, potřený krémem z pomazánkového…
Vláčná cuketová buchta je skvělý způsob, jak zužitkovat cukety ze zahrádky. Kakao, skořice a ořechy jí dodají bohatou chuť a příjemné aroma. Rychlá, jednoduchá a ideální…
Zbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Křehké, voňavé a tak snadné. Ořechové hřebínky z listového těsta spojují jemnou náplň z mletých ořechů s dokonale zlatavým těstem, které se rozplyne na jazyku. Tento…
Ještě nezralé ořechy s měkkou skořápkou (dají se lehce překrojit nožem) omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, kterou denně po dobu 2 - 3 týdnů vyměňujeme.…
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních hraběnčiných řezů si jistě oblíbíte. Kombinace křehkého máslové těsta s jablíčky a sladkým…
Vše důkladně promícháme v misce, můžeme plnit košíčky a dáme do mikrovlné trouby na 3 a1/2 minuty plný výkon
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, poté přidáme všechny ostatní přísady. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou, nebo jinou polevou.
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.Prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Po částech vmícháme do ušlehané směsi.Přisypeme namleté ořechy, strouhanou mrkev a…
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale…
Lité těsto doplněné ořechy můžeme ještě doplnit třeba rozinkami, nebo proříznout na osvěžit marmeládou. Dále můžeme čokoládovou polevu dozdobit kousky ořechů či kokosem,…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Tvarohová bábovka je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatá i několik dní po upečení. Přímo…
Listové těsto rozbalíme, potřeme krémem a posypeme nahrubo posekanými ořechy.Dlouhé strany rolujeme z obou stran do středu. Plochu, kde se ve středu těsto dotýká,…
Pomázánka z Nivy je jednoduchá, rychlá a lahodná. Samotný sýr umožňuje kombinaci s mnoha dalšími pochutinami, takže doplnění pomazánky a následné zdobení zajistí úžasný…
Jednoduchý vláčný moučník, který voní podzimem a chutná výborně. Na přípravu ani nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnečkem a lžícemi. Spojení skořice, jablek, ořechů a…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Může být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…