Biskupský chlebík
Recept ještě nebyl hodnocenBiskupský chlebíček, který voní po exotickém kandovaném ovoci a citronové kůře, zazáří na nejednom slavnostním stole. Podávejte jej nakrájený na řezy, aby krásně vynikla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Biskupský chlebíček, který voní po exotickém kandovaném ovoci a citronové kůře, zazáří na nejednom slavnostním stole. Podávejte jej nakrájený na řezy, aby krásně vynikla…
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…
Cukroví lehké jako dech můžete připravit podle našeho receptu. Příprava je velice jednoduchá, jen musíte hlídat nižší teplotu při pečení. Hotové kousky vyjmuté z…
Smícháme jogurt, cukr, med nebo sirup a sůl. Přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo a vanilku.Nakonec vmícháme ořechy a pořádně obalíme. Necháme asi deset minut,…
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a…
Stálicí mezi vánočním cukrovím jsou išlské dortíčky, které údajně miloval i císař František Josef. Křehké kakaové dortíčky, spojené lehce pikantním krémem a ozdobené…
Veškeré ingredience smícháme, vytvoříme malé placičky o průměru cca 5 cm, bude jich zhruba 12 kusů.Dáme je na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15…
Uděláme těsto, dáme odpočinout na 1 hodinu do chladna a pak už vykrajujeme kolečka. Polovina bude bez polevy na tu druhou dáme tu žloutkovou polevu. Posypeme oříšky nebo…
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás…
Lahodná štola plná ovoce, ořechů a rozinek je jedním ze symbolů Vánoc. Upéct ji můžete nejen volně na plechu, ale také těsto vložit do formy a upéct si tak štolu ve…
Tradiční vánoční moučník, který voní máslem, rozinkami a vanilkou. Vánočka z kynutého těsta rozsvítí každý slavnostní stůl a přinese atmosféru Vánoc. Připravte si ji…
Zajímavé cukroví z těsta, ve kterém jsou namleté rozinky, osloví nejednoho mlsouna. Sladká chuť rozinek je proložena kousky mandlového těsta, a to celé v podobě křehkého…
Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…
Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není…
Vánočka ze špaldové mouky patří mezi luxusnější verze vánoček. Díky oblíbené špaldové mouce má lehce oříškovou chuť, která je ještě podpořena přidanými ořechy. Špaldová…
Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Už od dob našich prababiček se na vánočním stole objevují ořechové foukané rohlíčky. Ze tří ingrediencí vykouzlíte křehké rohlíčky vonící po oříšcích, které můžete ještě…
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého, léty prověřeného, receptu. Svůj osvědčený recept…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Štědrák je kynutá vánoční sladkost z kynutého těsta, které se vrství s ořechovou, makovou, povidlovou a tvarohovou náplní. Nejlépe chutná až druhý den, kdy se všechny…
Rozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky.Máslo rozpustíme a přidáme k sušenkám. Ořechy nasekáme a společně s…
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme kolečka, pečeme na 180 stupňů. Po vychladnutí slepujeme máslovým krémem a poléváme čokoládovou polevou, zdobíme ořechem.