Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový chlebíček II

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a mandle, kandované ovoce, čokoláda a jiné vložené dobroty už jen zvýrazní jeho vláčnost a hebkou strukturu.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 681 kJ /
2 792 kcal
Bílkoviny59,22 g
Tuky120,55 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy357,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hranatou chlebíčkovou formu lehce vymažeme (mašlovačkou) rozpuštěným máslem nebo vyložíme pečicím papírem. Necháme předehřát troubu na cca 180 °C. Krok 2: Sypké suroviny promícháme ve větší míse. Krok 3: V druhé míse rozmačkáme vidličkou banány a prošleháme (vidličkou) se zbylými surovinami. Vše smícháme dohromady. Krok 4: Těsto stěrkou rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby upéct. Krok 5: Peče se cca 20 minut (podle trouby), do zlatohnědé barvy. Nejlépe vyzkoušíme vpichem špejle, musí zůstat suchá. Je dobré nepéci zbytečně déle, aby se chlebíček nevysušil.

TIP: Další banánové moučníky...

Zveřejněno 23. 2. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Recept pochází z časopisu Apetit, trochu jsem jej přizpůsobila, v závorkách jsou některé mé postřehy. Poslední rok je to u nás asi nejoblíbenější moučník, není suchý, ale dobře se transportuje. Banány doporučuji opravdu hodně zralé, nejlépe tak těsně před vyhozením.

Teplota trouby je přibližná, kdysi jsem si v záchvatu pořádkumilovnosti smyla na sporáku číslice, udávající teplotu. Od té doby peču dle odhadu a zkušenosti, stejně každá trouba peče jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový chlebíček II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJV5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový chlebíček II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJV5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

super recept krásně vláčné těsto:yes::-8

Výborný chlebíček.....jen se po něm zaprášilo. Dovolila jsem si přidat fotky.

pepinka04: Já moc děkuji za komentář, náhodou jsem jej pekla včera také (nedávno banány v Kauflandu v akci). Má vždy rychlý úspěch. :-p:-)):-)) Dávám, co mám- bílý i ovocný jogurt, nebo zakysanku.

pepinka04: jeste jsem chtela zminit, abych nemela trable specicim papirem,vlozila jsem a zastrihla tak akorat a uplne bez problemu :)

Zdravim, dlouho jsem hledala recept na bananovy chlebicek, ktery by chutnal nasim detem. Vyzkousela jsem tento recept, s malymi Obmnenami :) Dala jsem 2,5 bananu, bily jogurt+lzici ovocneho, masla jsem dala 50 na 50 s olejem, pridala jsem Vanilkovy (ne vanilinovy) cukr a zakapla malickou mleka. formu jsem dle rady vymazala a vlozila pecici papir, chlebicek se nepripalil,a krasne se dostal z formy. :)Rano jsem upekla, do odpoledne zmizel a ted pecu dalsi :)) Diky moc :-K

Jana: Člověk se "holt" pořád učí, tak zkusím příště takto. I z tohoto důvodu jsou tyto stránky "bezva", víc hlav - víc zkušeností. Tak díky.:yes::-K:-))

Právě pro tu mastnou mouku (nebo strouhanku...) formy nevysypávám (ani bábovku) a taky to jde. Jenom důkladně vymažu povoleným máslem. Na plech vždy pečící papír. Chlebíček výborný :yes::yes::yes:

pro Alexiss: jj, souhlas s postupem, lehkým potřením umravnit peč.papír. Ani my mouku s tukem, byť je to např. máslo, nemusíme. :-)):-K

spagetka: Jasně, ale forma je vysoká a ten papír se mi tam pletl, jsem pak byla trochu vzteklá...:-8 Navíc takto je to v původním receptu z Apetitu, a funguje to, proto. :-)):-)):-))

Alexiss: ale to potom jednoducho tú formu vymažem a netreba papier;-) Ja v pohode do takejto formy dávam teflónovú fóliu a tá je ťažšie tvarovateľná ako papier;-)

Alexiss: já osoně při vložení těsta na pečící papír začnu uprostřed formy, tím ji rovnoměrně zatížím a papír nezlobí ;-);-)

Alexiss::-K děkuji

Jana: Už se to tady tuším řešilo,nebo někde jinde...stačí malinko potřít mašlovačkou,jde o to,aby papír přilnul ke stěnám formy a nedělal "rotyku" při vkládání těsta. Pokud něco peču na pečicím papíru na plechu (skoro všechno),je ta samozřejmě většinou zbytečné. Tož tak. :-);-) Pokud by se forma na tento zákusek vymazala a vysypala, zůstaly by na povrchu chlebíčku zbytky mastné mouky, což nám nejede,ale taky by to šlo.

Nevím proč formu nejdřív vymazat máslem a pak dát pečící papír :-O. :-O Ten používám bez vymazání, nebo vymažu a papír nedávám.

olahok: :-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
bananovy chlebicek, banánový chlebíček apetit, bananovy chlebiček recept, recept na banánový chlebíček, banánový chlebíček 2 banány, banánový chlebíček s olejem, rychlý banánový chlebíček, apetit banánový chlebíček, bananovy chlebicek s jogurtem, vyborny banánový chlebíček, bananovy chlebicek top recept, banánová chlebíček, banánový chlebíček výborný, bananová buchta apetit, chlebíček z banánů, top recepty bananovy chlebiček, ovocný chlebíček banánový, recept na chlebíček z bananu, bananovo kavovy chlebíček, zdravy chlebicek se susenym ovocem

Suroviny:
mouka hladká, cukr hnědý, prášek do pečiva, sůl, banán, máslo, vejce, podmáslí, rozinky, ořechy, mandle, brusinky sušené, čokoláda, máslo

Přidat fotografie receptu