Ostružinový pohár
Recept ještě nebyl hodnocenPerfektní letní osvěžení, které potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takový je tvarohový ostružinový pohár, ozdobený šlehačkou, trubičkami a mátou. Svou lahodnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perfektní letní osvěžení, které potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takový je tvarohový ostružinový pohár, ozdobený šlehačkou, trubičkami a mátou. Svou lahodnou…
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…
Do kastrůlku si vsypeme ostružiny a dáme vařit. Když začnou pouštět šťávu, přidáme med a poté ještě zakápneme trochou citrónové šťávy. Pak vaříme tak 5 - 7 minut, dokud…
Zo všetkých prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Poukladáme naň husto černice. Žĺtky…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny)…
Koláč z křehkého těsta naplníme výbornou ostružinovou náplní. Díky osvěžující a sladkokyselé chuti ostružin zachutná jistě i těm, kdo nevyhledávají sladké. Koláč…
Úroda ostružin na nás zpravidla čeká v polovině léta. K tomu patří také horké dny, které je potřeba si něčím dobrým zpříjemnit. Upéct si tak můžeme dokonalé řezy z…
Tvarohový dort s vrstvou malinového želé a máslovo-sušenkovým korpusem je perfektní jako lehké letní osvěžení. Podávejte jej vychlazený, dozdobený čerstvou ostružinou a…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutné ovoce - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu života.…
Maliny, borůvky, rybíz… jako by se léto usadilo přímo na nadýchaném korpusu. Želatina dodá ovoci lesk jako po dešti, takže celý moučník působí svěže a lákavě. Pokud máte…
Kynuté drobné pečivo má v naší kuchyni velkou tradici. Ať už jde o koláčky či šátečky a různorodé náplně. Tentokrát připravíme z kynutého těsta šátečky plněné…
Spojení tvarohu, zakysané smetany a čerstvého ovoce vytváří osvěžující dezert, který potěší každého milovníka lehkých sladkostí. Bez pečení, bez zbytečné námahy – stačí…
S podzimem se zase vrací chuť na hřejivá a kořeněná jídla. A právě takový je tento slívový crumble. Díky obsahu badyánu, skořice a vanilky nádherně voní a zužitkujete do…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Bohatý ostružinový koláč v sobě ukrývá nakyslou chuť ostružin, jemnou tvarohovo-smetanovou náplň a křupavou máslovou drobenku s mandlemi a ovesnými vločkami. Kynuté…
Vláčný ořechový korpus, jemný krém z jogurtu a zakysané smetany, navíc jemná povidla a šťavnaté čerstvé plody ostružin. Tento dort je lehký, svěží, příjemně vláčný a…
Nejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Nepečený dezert z mascarpone a zakysané smetany voní citronem a má křupavý sušenkový základ. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Podávejte s kyselkavou ostružinovo…
Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame. Cesto rozotrieme na plech a poukladáme černice. Pečieme v rúre pri strednej teplote. Horúci koláč posypeme práškovým…
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom. Cesto vyvaľkáme a rozrežeme 2 časti, jednu o trocha väčšiu ako druhú. Každú z nich rozrežeme na 4 časti (…
Múky premiešame s vločkami, práškom do pečiva, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme vajce, olej a mlieko a dobre premiešame. Formu na bábovičky vytrieme olejom. Do každej…
V míse vyšleháme vejce, přidáme mléko, zakysanou smetanu, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo a vyšleháme metličkou.Dále přidáme mouku, mletý mák, kypřící…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…