Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenMezi nejlepší letní dezerty patří ty, které jsou nenáročné na přípravu a hezky osvěží. Pohár s ovocným pyré, jemným smetanovým krémem a křupavými sušenkami tvoří ideální…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi nejlepší letní dezerty patří ty, které jsou nenáročné na přípravu a hezky osvěží. Pohár s ovocným pyré, jemným smetanovým krémem a křupavými sušenkami tvoří ideální…
Lahodná a nadýchaná bublanina je složená ze dvou vrstev - z těsta a tvarohové náplně. Je svěží a díky ostružinám na řezu vznikne krásná mozaika. Použít můžete i jiné…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutné ovoce - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu života.…
Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Ke zchladlému máslu přidejte vajíčko, mléko, jogurt, vanilku a vše společně promíchejte.Do mísy prosejte obě mouky, přidejte…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny)…
Milovníky čokolády jistě potěšíte touto nadýchanou čokoládovou pěnou, která se v ústech jen rozplyne. Pěna díky rumu příjemně voní a dobře ji doplňují sladkokyselé…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým krémem z jogurtu a smetany posypeme…
Úroda ostružin na nás zpravidla čeká v polovině léta. K tomu patří také horké dny, které je potřeba si něčím dobrým zpříjemnit. Upéct si tak můžeme dokonalé řezy z…
Hanger steak patří mezi lahodné části hovězího masa. Navíc mu stačí opravdu jednoduchá úprava opečení na pánvi. Ke steaku pak připravíme netradiční omáčku z ostružin,…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s jogurtem. Rostlinné varianty…
Tvarohový dort s vrstvou malinového želé a máslovo-sušenkovým korpusem je perfektní jako lehké letní osvěžení. Podávejte jej vychlazený, dozdobený čerstvou ostružinou a…
Letní koláče s ovocem přijdou k chuti kdykoliv. Vyzkoušejte tento, ve kterém vláčné piškotové těsto, šťavnaté sezónní ovoce a křupavá sněhová pěna s nádechem citrónu…
Maliny, borůvky, rybíz… jako by se léto usadilo přímo na nadýchaném korpusu. Želatina dodá ovoci lesk jako po dešti, takže celý moučník působí svěže a lákavě. Pokud máte…
Kynuté drobné pečivo má v naší kuchyni velkou tradici. Ať už jde o koláčky či šátečky a různorodé náplně. Tentokrát připravíme z kynutého těsta šátečky plněné…
Svěží a kyselkavý ostružinovo-jablečný džus přijde vhod nejen v letních dnech. Jablka v něm ani nepoznáte a můžete si jej naředit vodou dle chuti. Není příliš sladký,…
Máte na zahrádce letos víc hrušek a nevíte, co s nimi? Uvařte z nich hruškový džem. Můžete jej ozvláštnit přidáním nektarinky či ostružin a doplnit aromatickým kořením.…
Lehký a nadýchaný moučník s ovocem, který osvěží. Jogurtový krém se šlehačkou doplňuje šťavnaté hroznové víno a ostružiny. Povrch je zalitý čirým želé, které dortu dodá…
Nejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete…
Zo všetkých prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Poukladáme naň husto černice. Žĺtky…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Nepečený dezert z mascarpone a zakysané smetany voní citronem a má křupavý sušenkový základ. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Podávejte s kyselkavou ostružinovo…
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom. Cesto vyvaľkáme a rozrežeme 2 časti, jednu o trocha väčšiu ako druhú. Každú z nich rozrežeme na 4 časti (…
V míse vyšleháme vejce, přidáme mléko, zakysanou smetanu, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo a vyšleháme metličkou.Dále přidáme mouku, mletý mák, kypřící…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…