Sypaná tvarohová buchta s ovocem II.
Recept ještě nebyl hodnocenJe léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 221 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Je léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Upečte si s námi lahodnou splašenou buchtu. Proč splašená? Protože často se rozhodneme na poslední chvíli upéct nějakou dobrotu, a tak začneme plašit, hledat a to je…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
Korpus:bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do peč., vylejeme na plech vyložený peč.papírem, rovnoměrně rozetřeme a…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce. Vyjmeme,…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit tento výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým svěžím krémem z jogurtu a smetany…
Ovoce dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na větší kostky (asi 2x2 cm). Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme. Pečeme odkryté v troubě při 170°C,…
Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme. Formu vyložíme potravinářskou folií či…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Sladkokyselé ostružiny tomuto dortu dodají krásnou barvu a lahodnou chuť. Piškot ochucený skořicí a krém z mascarpone, žervé a ostružinové šťávy se dobře doplňují. Dort…
Rozšleháme vejce s trochou mletého cukru a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme rum, rozpuštěné máslo a jogurt. Nakonec vmícháme mouku se zbytkem cukru a práškem do…
Výročí sňatku století: Na svatebním menu Diany a Charlese nechybělo 27 dortů, ten nejhlavnější se pak pekl pro jistotu dvakrát
Sýrovo-kuřecí placičky: Nádherně šťavnaté a na povrchu mírně křupavé placičky jsou úžasně aromatické díky správnému sýru
Kouzlo Orientu na vašem svátečním stole: Upečte si hříšně sladké marokánky