Ostružinová bublanina

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 7 názorů

Suroviny

cca 30 dkg polohrubé mouky
cca 20 dkg hnědého cukru
1 lžička jedlé sody
malý bílý jogurt
2 trvanlivé šlehačky
3 vejce
sklenka oleje
tvaroh ve vaničce
karamelový pudink
miska mražených ostružin
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme jednu šlehačku, jogurt, olej, 2 vejce, pak vmícháme asi 15 dkg cukru a mouku s jedlou sodou, vznikne řidší těsto, které rozetřeme do vystříkaného plechu (cca 25x40). Na toto těsto zlehka rozetřeme tvaroh, který jsme ušlehali s tekutou šlehačkou, pudinkovým práškem, zbytkem cukru a jedním vajíčkem. Poklademe ostružinami, které jsme nechali pocukrované trochu rozmrznout a pečeme cca 30 minut na 170°C. Můžeme samozřejmě použít jakékoliv jiné čerstvé, zmrazené nebo kompotované ovoce. Díky tenké tvarohové vrstvě tolik nepropadne ke dnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinová bublanina

  • hosta hosta(autorka receptu)

    bystrouska: to jsem ráda, že vám chutnalo, dělám taky s různým ovocem, klidně i švestky a drobenka

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Bublanina byla moc dobrá, ačkoliv místo ostružin v ní skončilo mražené hroznové víno z loňské sklizně:-D. Ostružiny totiž v mrazáku už žádné nebyly:-O.Ale i tak nám chutnalo a těsto s krémem samotné je moc dobré:yes:. Přidala jsem nějaké fotky a bod:-K.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Majka: trvanlivou šlehačku jsem použila, protože jsem doma jinou neměla, můžeš jakoukoliv smetanu s vyšším procentem tuku, cca 2 dcl, místo jogurtu můžeš zakysanou smetanu, mouku snad hladkou ano - pokud bys měla i hrubou, zkus namíchat. Dej o trochu víc sody nebo prášku do pečiva, můžeš i v tom základu ušlehat se smetanama jen žloutky a z bílků sníh - improvizaci se meze nekladou:-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ostružiny nemám, ale mám borůvky vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Na upeceni bublaniny se chystam uz hodne dlouho,ale bydlim v zahranici a nevim presne co je to trvanliva slehacka a tady nemaji polohrubou mouku.Mohu pouzit hladkou?:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já bych možná nějaké ostružiny měla ještě zavařené, narozdíl od Laďky;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jituš a na ostružiny mám jít do Jizerek ve 2 metrech sněhu jak????? :-/:-/ Já vím, kdo byl rozumný, dal je do mrazáku nebo udělal ve vlastní šťávě;-):-D:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bublanina s ostruzinami ostružinové víno recept bublanina s ostružinama bublanina se sodou recept na ostružinové víno mražené ostružiny recept na ostružinovou bublaninu bublanina z ostružinami bublanina s jedlou sodou bublanina s pudinkovym praskem mražené ostružiny recept bublanina ostružinová zavařenina mražené ostružiny recepty bublanina z bílého jogurtu ostruzinová buchta rychlá ostružinová bublanina recept bublanina s ostruzinama recept bublanina s ostruzinami ostružinove vino

Zapomněl/a jsem heslo