Plněný patizon

tejaja Kuchařka: tejaja

Mleté maso 10 názorů

Suroviny

1 mladý patizón
350 g chudého mletého mäsa ( používam hydinové )
100 g údenej slaniny
150 g tvrdého syra
1 vajce
1 cibuľa
vňať mladej cibuľky (niekoľko cibuľových pierok)
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
0,5 l vývaru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme ! Semená vydlabeme von.

  2. Mleté mäso zmiešame s na kocky narezaným syrom a slaninou, sekanou vňaťou a cibuľkou, nadrobno nerezanou cibuľou, vajíčkom, osolíme a okoreníme.

  3. Patizón naplníme tak, že najprv vyplníme zmesou vnútro, potom urobíme kopček. Priklopíme vrškom patizónu.

  4. Vložíme do pekáčika, podlejeme vývarom a prikryté dusíme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do mäkka.

  5. Patizón podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorú jemne polejeme niekoľkými lyžicami šťavy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněný patizon

  • ebbinka ebbinka(neregistrovaná)

    nooo..pracujem na tom ..tak uvidime...ale verim,ze to bude gut))):yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tohle mi zcela uniklo...Teri, hned si tisknu a vyzkouším brzy:-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tejaja:-)ukládám a udělám,opravdu.Vypadá to totiž fantasticky a musí to být ohromná mňamka:-p:-p.Patizonky mi už zase pěkně dorůstají a tak něco nového z nich přivítám i já patizonožrout:-p.Díky za tip a myslím že nedělní oběd to jistí;-),ať si manžel říká co chce:-D

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    :yes::-p:yes: Je to výborná mňamka.:-p Posílám bodíka

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    no to vypadá báječně, ještě musím sehnat někde patizon ;-), naplnila bych houbičkami :-p

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    To je nádhera,dávám bodík i za krásné fotky.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    To vypadá nádherně!!! jak mísa na plévku s víkem!!:-O

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ked som mala svadbu, tak nase vegetarianky, mali plnene patizony s nejakou hribovou zmesou...tak ma vzdy tak nostalgia obide. moja mamka, raz davno davno, naplnila patizon mletym masom, ale nedala tam ten deklik, len na ten kopcek masa naukladala platky slaniny. asi to nebolo u nas v kurze, alebo co, lebo to robila len jeden raz a neviem preco som to vtedy nejedla..

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Šupka pekne zmäkne, zješ ju s patizónom. Rovnako ako plnená tekvica. Je treba ale plniť mladý patizón, ktorý má šupku jemnú. Mladosť tekvíc a patizónov skúšam zaborením nechtu do plodu. Ak necht ľahúčko prerazí šupku, plod je mladý. Ak to ide ťažko, nekupovať, plod je starý, nie je jemný a na plnenie sa nehodí.
    Treba piecť, kým patizón nie je mäkký, vyskúšať vidličkou.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tejaja...supka z toho patizonu...ona tym dusenim zmakne, alebo sa to len skratka to vnutro vyjeda a supka necha tak ako je.?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: patizon recepty patizon patizony recepty patizon recept recepty patizon recepty z patizonů recept patizon recepty na patizón patyzon recepty patyzon recept recept na patizon patyzon plneny patyzon recept z patizonu plněný patison recepty patyzon patizon s mletým masem patizon a recepty plnene patyzony recepty na patizony

Zapomněl/a jsem heslo