Krůtí závitky s šunkovou vaječinou
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.Touto vaječinou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.Touto vaječinou…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Den před zabijačkou uvaříme kroupy. Nesmějí být ani tvrdé ani rozvařené. Vodu scedíme a kroupy neproplachujeme, aby se lépe spojily s krví. Rozloží se v tenčí vrstvě,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Ochutnejte tyto skvělé jednohubky. Plátek rohlíku ozdobte pomazánkou ze žloutků, pomazánkového másla a hořčice. Každý kousek doplňte půlkou křepelčího vejce, kouskem…
Ochutnejte toto sýrové pohoštění, které se podává zapečené v bochníku chleba. Křupavé kousky opečeného chleba namočíte v horké sýrové směsi ochucené zelenou paprikou a…
Díky své jemné chuti nabízí kuřecí maso nepřeberné množství variant, jak ho můžeme připravit a čím dochutit. Kapsu z kuřecího prsa naplníme podušeným špenátem a kvalitní…
Bůček dušený v kysaném zelí je spojením zdravého a chutného. Dokřupava vypečené maso vložíme na lůžko ze slaniny, zelí, jablka a koření. Takto doměkka podušené maso pak…
Kuřecí plátky jsou díky naložení v jogurtu křehčí a šťavnatější. Zároveň lépe nasají chuť koření. Po odležení v lednici je už stačí jen osmažit nebo grilovat. Osmažené…
Předem marinované indiánské vepřové plecko je plné chuti díky zajímavě zvolené skladbě koření. Maso zůstane krásně šťavnaté a křehké. Ideální přílohou k tomuto pokrm je…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Šťavnatá vepřová panenka s jemně nasládlou brusinkovou omáčkou a křupavými cuketovými placičkami. Skvělé víkendové menu, které potěší i náročnější strávníky. Příprava…
Kapra lze připravit na mnoho různých způsobů a jedním z nich jsou kapří karbanátky. Kapří filety umeleme společně s bůčkem, přidáme balkánský sýr, okořeníme a usmažíme.…
Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget…
Ochutnejte tuto výbornou kombinaci červené čočky, rajčat a papriky. Zeleninu krátce podusíte, přidáte čočku, ochutíte bazalkou a na závěr zahustíte tak, aby vznikla kaše…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami. Přidat můžete i…
Do jedné misky si dáme strouhanku, mouku, prášek do pečiva, pepř, sůl, obě papriky a česnek. Vše promícháme. Do druhé misky nalejeme mléko, nasypeme bazalku a petržel.…
1 - Ked ideme varit alebo dusit hovadzie maso so zeleninou pridame o pol kila viac .(alebo mame zvysok masa a chceme vytvorit dalsie jedlo). Vyberieme a nakrajame na…
Přinášíme vám velmi jednoduchou a chutnou pomazánku, pouze z několika surovin. Lehkost jí dodává pořádně vyšlehaný tavený sýr s majonézou. V sýrové hmotě na kostičky…
Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť.V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky,…
Poctivý, silný kuřecí vývar podávaný s obraným kuřecím masem, mrkví, pórkem, hráškem a čínskými nudlemi vás zasytí, zahřeje a navíc si na něm pochutnáte. Příprava vývaru…