Pikantní cizrnová polévka po mexicku

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: 45 minut Polévky 1 názor

Suroviny

cca 350 g mletého masa (použila jsem farmářské krůtí)
1 plechovka cizrny (nebo odpovídající množství uvařené)
250 ml rajčatové passaty nebo velký rajčatový protlak
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 PL sladké mleté papriky
1/4 KL mletého římského kmínu
1/4 KL mletého koriandru
1 KL uzené papriky
drcené chilli a pepř podle chuti
sůl
olej
čerstvý koriandr (kdo má rád)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, vhoďte mleté maso, osolte a restujte, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Přisypte koření, promíchejte a vlijte rajčatovou passatu nebo vmíchejte protlak. Zalijte vodou nebo vývarem tak, aby nad masem byly cca 2 cm a pomalu duste půl hodiny. Tekutiny nesmí být moc, aby nebyla polévka příliš řídká. Nakonec přidejte cizrnu, posekaný česnek a vařte ještě 5 minut. Dochuťte případně solí a chilli. Při podávání posypte koriandrem nebo petrželkou.

  2. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní cizrnová polévka po mexicku

Zapomněl/a jsem heslo