Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podkrušnohorské chilli con carne

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 383 kJ /
809 kcal
Bílkoviny68,90 g
Tuky33,17 g
Vláknina23,91 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 3,82 g
Sůl8,80 g
Sacharidy52,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji, až u kraje hrnce začne lehce zlátnout. Krok 2: Přihodíme na kolečka nakrájenou oloupanou, dobrou klobásu, všechno koření a zarestujeme, až klobása pustí tuk. Nakonec přihodíme usekaný česnek a jen krátce zarestujeme. Krok 3: Nyní přisypeme propláchnuté fazole a kukuřici, dobře zamícháme a prohřejeme. Krok 4: Nakonec zalijeme omáčkou. Zbytek omáčky v láhvi protřepeme s trochou vody a nalijeme do hrnce. Krok 5: Za častého míchání krátce povaříme. Krok 6: Servírujeme s dobrým pečivem a nebo rýží.

Zveřejněno 5. 1. 2022

Poznámka autorky srettka

Není to žádný americký originál do masterchefa, ale po letech vychucený vlastní recept, který se dá jíst za tepla i za studena a máme jej fakt rádi. A navíc to má výhodu, je to opravdu rychle udělané a syté jídlo.

Chilli nedávám, protože omáčka sama o sobě je lehce pikantní. Kdo má rád pikantnější, určitě si může přidat. Pokud bych chtěla přidat, vybrala bych si chilli vločky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podkrušnohorské chilli con carne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podkrušnohorské chilli con carne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKVG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Podkrušnohorské chilli con carne
A čokoláda? Kam zdrhla čokoláda, he :-?:-8;-)
No, Josef Alois Náhlovský a jeho Krušnohorci by měli radost, že :-D

srettka: sorry, ale Alzbetina Prk má pravdu dát vašemu výtvoru název "chilli con carne" je úlet;-)

Alzbetina Prk.: Děkuji za přínosný komentář od někoho, kdo tu má jeden skvostný recept a stovky připomínek :-D:-D:-D

Poznámka pro ty, kteří budou případně hledat recept na chilli con carne. Tohle NENÍ chilli con carne, to je párek s fazolemi a s cikánskou omáčkou. Určitě to může být dobré, ale s chilli con carne to má společné jen ty fazole. Jinak lautr nic, koření uvedené v receptu ani párek tam nepatří.

:-)skvělé <3:-K

Suroviny:
fazole červené, kukuřice sterilovaná, klobása, cibule, česnek, omáčka cikánská, koření oregáno, koření nové koření mleté, kmín celý, pepř mletý, česnek sušený, cibule sušená, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu