Kapustové trio

yanull Kuchařka: yanull

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Mleté maso 15 názorů

Suroviny

600 g drobně nasekané syrové kapusty
500 g mletého masa (nejlépe vepřové)
300 g tvrdého sýru - zde Gouda
2-3 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce sádla
2 lžičky Solamylu nebo Maizeny
1 lžíce hladké mouky
2 -3 lžíce strouhanky
nebo ovesných vloček pro zdravou verzi
sůl, mletý pepř
celý nebo drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nevařím, nespařuji, nekrájím na nudličky, ani nemelu. Vykrojím košťál a po částech rozsekám v robotu, spolu s česnekem.
    Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím.

  2. Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr.

  3. Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Tu nechám chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být.

  4. Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
    Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.

Poznámka

Měla jsem tu dnes rodinnou brigádu a jelikož včera všichni měli maso, chtěla jsem něco odlehčeného a myslím, že se povedlo. Podávala jsem s bramborovou kaší, Honzík "vymetl" talíř jako první, to potěší. Jí se to velmi dobře, jídlo je vláčné a šťavnaté. Pokud připravíte kapustu takto, troufám si tvrdit, že i odpůrce zeleniny, který ji pozře pouze propasírovanou přes prase nepozná, že v jídle nějaká je :-) Nedoporučuji hovězí maso, pro tento pokrm vhodné není.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustové trio

  • Gabina Gabina

    Určitě vyzkouším :yes: Já dělám na zkoušku v mikrovlnce tak lžičku směsi na ochutnání

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    mata3636: Mám radost, že chutnalo :yes::-K

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Vyskúšané, výborné. Len ja som nedala múku, solamyl a strúhanku a výborné aj tak. S chuťou zjedol aj priateľ, ktorý takéto jedlá predtým nechcel :-8

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Eja57: Na zelí používám tu multifunkční škrabku, pokud potřebuji slabé nudličky, ale kapustu jsem nezkoušela. Ovšem jde zpracovat i v takovém tom malém sekáčku, např. Ronic nebo lze použít jakýkoli chopper, jen se musí nakrájet menší části, aby se tam vešly.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No, že neodolám bylo hned jasné...včera zbyl kousek mletého cca 200 g tak na dvě porce, tak jsem poctivě přepočítala ostatní, ruční práce, upečeno v mých oblíbených jednoporcovkách a dle očekávání večeře :yes::yes::yes:
    ( Ale v případě nájezdu kobylek bych přípravu svěřila technice...najemno krájení zelí, kapusty apod. v množství větším než malém není moje oblíbená disciplína:-D )

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Simona Skolakova: Určitě to jde bez techniky, navíc ruce jsou nejlepší pracovní nástroj ;-):-K

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Dělala jsem to pěkně ručně, myslím, že to chuti neubere...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Receptík se mi moc líbí akorát nemám ten robot,který práci usnadní,snad by to šlo aj ručně,ale asi to nebude ono;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    kamila29: Děkuji pěkně za milý komentář. Těšila jsem se, kdo vyzkouší tento recept a jsem ráda, že Vás nezklamal :yes::-K

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Dnes k obědu (s bramborem a okurkovým salátem) - opravdu moc dobrá "sekaná". Budu určitě vařit znovu a znovu.... :yes:

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    To brzy vyzkouším, vypadá to super :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Tak toto sa mi veľmi páči a hneď na budúci týždeň vyskúšam :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    yanull: Máš to perfektne vymakané! :-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Eja57: Tu zkoušku vzorku jsem do postupu napsala, protože je velmi užitečná a i když si člověk myslí, že už to má v oku, není to pravda. Např. je pokaždé jinak slaný sýr a i samotná sůl může být různá, o koření nemluvě. Je to chvilička času, která se při vaření určitě vyplatí ;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Velmi doporučuji - a nejen méně zkušeným kuchtičkám/kuchtíkům - trik tepelně upravit vzorek a ochutnat...Já třeba nemám problém ochutnat směs mletého masa, ale výsledná chuť se pozná až po tepelné úpravě, fakt stačí chvilka na pánvičce.

    No a bezva nápad, by mi chutnalo - kapustové karboše ráda, haši moooc ráda....:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo