Cizrna s kuřecím masem a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenCizrnu slijeme a v cedníku propláchneme. Necháme dobře okapat.Maso nakrájíme na malé plátečky a v pánvi na rozehřátém oleji ho restujeme skoro doměkka.Pak k masu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrnu slijeme a v cedníku propláchneme. Necháme dobře okapat.Maso nakrájíme na malé plátečky a v pánvi na rozehřátém oleji ho restujeme skoro doměkka.Pak k masu…
Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu…
Tri cela vejce uvarime ve slane vode (sul pomahava vajickum pri varu neprasknout). Behem vareni vajec, ve vetsi misce dukladne smichame vsechny ostatni ingredience…
Brambory nakrájíme na kolečka, rajčata a cibulku na kousky.Stehno zbavíme kůže a kosti. Maso nakrájíme.Smícháme lžíci olivového oleje se 1-2 lžícemi oleje z rajčat…
Ve vodě rozšleháme vejce a dobře rozmícháme mouku. Dáme rozehřát troubu na 220°C. K mouce s vodou a vejcem přidáme hrubé nudličky brambor, sýr, na tenká půlkolečka…
Přinesli vám koledníci spousty vajíček a vy nevíte co s nimi? Vsaďte na osvědčenou klasiku a připravte z nich lehce pikantní vaječnou pomazánku, vhodnou ke snídani, nebo…
Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2 lžíce petrželky a restujeme 5 minut.Do pánve vložíme hovězí maso.…
Maso naklepeme a okořeníme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme slaninu na kostky a žampiony na plátky.Na pánvi necháme slaninu opéct. Dáme na pánvi na stranu a…
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme. V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a…
Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a kypřícím práškem. Prsty zapracujte máslo. Do vzniklé drobenky zapracujte vejce a mléko. Vypracujte pružné těsto. Těsto…
Sezóna chřestu je krátká, o to víc si ji ale musíme užít! Zkuste ho tentokrát připravit pečený a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Chřest je křehký, šťavnatý a tak…
Těstoviny doplněné masovými koulemi potěší každého gurmána. Jemná chuť hub se krásně propojí s kořením, smetanou i šťavnatým masem a vznikne tak syté jídlo, které…
Těstoviny doplněné masovými koulemi potěší každého gurmána. Jemná chuť hub se krásně propojí s kořením, smetanou i šťavnatým masem a vznikne tak syté jídlo, které…
Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí,…
V míse smícháme tuňáka se sýrem cottage a nastrouhanou okurkou. Přidáme limetkovou šťávu, sůl a pepř.Promícháme, necháme vychladit v lednici a podáváme s celozrnným…
Brokolici rozebereme na růžičky a nad párou ji uvaříme do poloměkka.Mezitím v míse smícháme bílý jogurt, lžičku olivového oleje a francouzskou hořčici.K uvařené…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a chuťově…
Slané palačinky s řeckým jogurtem a plátkem uzeného lososa si můžete připravit jako lehký hlavní chod nebo jako luxusní jednohubku na večírek či oslavu. Díky hrášku a…
Nejdříve si namočte suchou čočku. Požadované množství čočky přeberte od nečistot a vypláchněte vodou, dokud není voda úplně čistá. Pak na čočku natočte dostatečné…
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli,…
Zapneme troubu na rozehřátí. V širším kastrolu ke kterému máme i pokličku,rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou…
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru.Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do…
Toto je tzv.RAW = tedy nevařená omáčka. Jediné, co uvařiíte jsou těstoviny. Uvařte těstoviny (čili pasta) „al dente“ dle návodu ve slané vodě s kapkou oleje. Do…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…