Kopřivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZ čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na…
Velikonoční sekaná s ořechy je příjemnou změnou v jídelníčku. Plná zelených natí a upečená z kuřecího a uzeného masa. Ořechy přidávají zajímavou chuť a texturu.…
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
Krémová vaječná pomazánka s pikantním česnekem a křupavými vlašskými ořechy je dokonalou kombinací jemnosti a výrazné chuti. Skvělá na chlebíčky, jednohubky nebo čerstvé…
Voňavá a šťavnatá sekaná jako od babičky je oblíbená dobrota, kterou si často vychutnáváme s bramborovou kaší. K mletému masu můžeme přidat i pár strouhaných mrkví, bude…
Zadělávané kedlubny jsou skromné, ale chutné jídlo, které připravovaly už naše babičky. Připomeňte si ho s tímto receptem a určitě si pochutnáte. Podávejte je se…
Jednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy. Výhodou je, že do ní můžete přidat vše, co máte rádi, třeba pikantní klobásku. Lahodná, kyprá nádivka se peče v remosce,…
Prejt z kapusty s jehněčími plíčkami je netradiční, ale chutné jídlo, které spojuje jemnost vnitřností s lahodnou dušenou kapustou. Tento recept nabízí zajímavou…
Výborné špagety s olivami a kapary připravíme během chvilky. Můžeme je podávat jako lehký oběd či večeři. Pro pikantní chuť přidáme i pálivou papričku. Podáváme posypané…
Velikonoční nádivka se šmakounem je lehčí a modernější varianta tradičního velikonočního pokrmu. Šmakoun skvěle doplní nadýchanou směs pečiva, vajec a jarních bylinek,…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a chutný,…
Slaný závin z listového těsta, který je plněný směsí z balkánského sýra, sušených rajčat a kopřivových listů je tip na rychlé pohoštění. Kopřiva není jen nepříjemný…
Pokud chcete překvapit vaše strávníky něčím neobvyklým, vyzkoušejte připravit do jehněčí polévky, nebo do jiného masového vývaru, taštičky plněné restovanými jehněčími…
Smažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
O Velikonocích nesmí nikdy chybět spousta nejen sladkých, ale také slaných dobrot. Překvapte letos své blízké velikonočním masovým chlebíčkem, ve kterém naleznete pod…
Přinesli vám koledníci spoustu vajíček a vy nevíte co s nimi? Vyzkoušejte z nich připravit snadná smetanová míchaná vajíčka, která můžete dochutit tím, co vám chutná.…
Nádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme navlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme plátky slaniny…
Drobné baby brambůrky zapečené se slaninou, vejci a mozzarellou připravíte snadno a téměř bez práce, když zrovna nemáte čas na velké vaření. Brambory není potřeba ani…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…