Těstoviny se smetanou a pestem
Recept ještě nebyl hodnocenBazalkové pesto v tomto receptu se dokonale snoubí s vařenými těstovinami a smetanovou omáčkou se slaninou, česnekem a cibulí. Rychlovka, která si právem zaslouží místo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 30,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 20,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Bazalkové pesto v tomto receptu se dokonale snoubí s vařenými těstovinami a smetanovou omáčkou se slaninou, česnekem a cibulí. Rychlovka, která si právem zaslouží místo…
Ne nadarmo se říká že v jednoduchosti je krása. Přesně to platí o špagetách, které můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte špagety s restovaným kuřecím masem,…
Kdo by odolal snadnému receptu, který vás zavede do slunné Itálie? Jemné bramborové noky s restovaným masem jsou zapečené ve smetanové omáčce plné těch nejlepších sýrů.…
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…
Listové těsto vyválíme na obdélník a přendáme na pečící papír.Polovinu natřeme bazalkovým pestem, posypeme strouhanou mozzarellou a rozprostřeme šunku.Překryjeme…
Toust dokonale křupavý na povrchu, který uvnitř skrývá táhnoucí se sýr. Z pár surovin si můžete tak připravit skvělou snídani. Mezi dva plátky toustového chleba patří…
Vál posypeme celozrnnou moukou (je lepší než bílá, těsto je pak křupavější, tmavší a chutná zajímavěji) a rozválíme na něm listové těsto. Potřeme 2-3 lžícemi pesta a…
Panenku očistíme a odblaníme. Smícháme všechny suroviny na marinádu kromě soli. Panenku pečlivě potřeme marinádou a necháme do druhého dne uležet.Půl hodiny před pečením…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
I když nemáte příliš času, můžete si připravit lahodný a vydatný oběd. Bramborové noky s pestem, sušenými rajčaty a tuňákem v konzervě jsou hotové během chvilky a…
Sušené houby namočíme přes noc ve 200ml vody. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku…
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na…
Bazalku s olejem, smetanou a česnekem rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, pesto a sůl s pepřem. Všechno společně spojíme a nakonec kápneme pár kapek z…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme je. K těstovinám přidáme pesto, promícháme, pak tuňáka, nakrájenou papriku, rozpůlená rajčátka, část nastrouhaného sýra. Směs…
Přemýšlíte, jaké pohoštění podávat na vánoční stůl? Vyzkoušejte tyto slané stromečky. Připravíte je velmi snadno a přitom vypadají a chutnají tak skvěle. Stromečky jsou…
Prsa lehce naklepeme a na oleji osmahneme, aby se zatáhla. Pak položíme na pekáček, potřeme z obou stran pestem, poklademe rajčaty a dáme péct do trouby na 200°C asi na…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Z uvedených surovin umícháme marinádu, křídla, nebo jakékoliv jiné drůbeží maso jí potřeme a necháme uležet přes noc.Pak zalejeme malým množstvím vody a pečeme dorůžova.…
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a…
Spojení rajčat, bazalky a jemného sýru mozzarelly je již velice známou a oblíbenou kombinací. Připravte si jednoduché a chutné jednohubky, kdy na jedno párátko postupně…
Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky…
Rozpustíme máslo, přidáme cibuli a česnek nakrájené na kousky. Necháme zpěnit, přidáme natrhanou rukolu a krátce podusíme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Omáčku…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, lehce osolíme a opepříme.Maso potřeme rovnoměrně bazalkovým pestem.Na dvojitý alobal rozložíme plátky slaniny, položíme na něj maso a…