Lasagne s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenZapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 30,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 20,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…
Bazalkové pesto v tomto receptu se dokonale snoubí s vařenými těstovinami a smetanovou omáčkou se slaninou, česnekem a cibulí. Rychlovka, která si právem zaslouží místo…
Ne nadarmo se říká že v jednoduchosti je krása. Přesně to platí o špagetách, které můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte špagety s restovaným kuřecím masem,…
Kdo by odolal snadnému receptu, který vás zavede do slunné Itálie? Jemné bramborové noky s restovaným masem jsou zapečené ve smetanové omáčce plné těch nejlepších sýrů.…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a na posledních pár minut (cca 2-3 minuty) přidáme brokolici. Syrovou povaříme tři minuty, máme-li pouze mraženou, nejprve ji…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Listové těsto vyválíme na obdélník a přendáme na pečící papír.Polovinu natřeme bazalkovým pestem, posypeme strouhanou mozzarellou a rozprostřeme šunku.Překryjeme…
Bazalku s olejem, smetanou a česnekem rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, pesto a sůl s pepřem. Všechno společně spojíme a nakonec kápneme pár kapek z…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou…
Z uvedených surovin umícháme marinádu, křídla, nebo jakékoliv jiné drůbeží maso jí potřeme a necháme uležet přes noc.Pak zalejeme malým množstvím vody a pečeme dorůžova.…
Listové těsto je ideální pro přípravu dobrého pohoštění. Pracuje se s ním dobře a rychle. Vyzkoušejte třeba tyto výborné slané tyčky plněné sýrem a bazalkovým pestem.…
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a…
Toust dokonale křupavý na povrchu, který uvnitř skrývá táhnoucí se sýr. Z pár surovin si můžete tak připravit skvělou snídani. Mezi dva plátky toustového chleba patří…
I když nemáte příliš času, můžete si připravit lahodný a vydatný oběd. Bramborové noky s pestem, sušenými rajčaty a tuňákem v konzervě jsou hotové během chvilky a…
V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa. Brambory si předvaříme,…
V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa. Brambory si předvaříme,…
Sušené houby namočíme přes noc ve 200ml vody. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku…
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť…
Pesto se dokonale spojí s jemnými těstovinami a vznikne aromatický a osvěžující pokrm, který potěší všechny smysly. Vůni česneku, bazalky a olivového oleje můžete…
Panenku očistíme a odblaníme. Smícháme všechny suroviny na marinádu kromě soli. Panenku pečlivě potřeme marinádou a necháme do druhého dne uležet.Půl hodiny před pečením…
Spojení rajčat, bazalky a jemného sýru mozzarelly je již velice známou a oblíbenou kombinací. Připravte si jednoduché a chutné jednohubky, kdy na jedno párátko postupně…
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme.…
Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky…
Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je…