Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 30 minut 6 porcí Ryby 20 názorů

Suroviny

6 porcí lososa
Na marinádu :
2 PL olivového oleje
2 PL hořčice
2 PL medu
1 PL sojové omáčky
chilli
sůl
bazalkové pesto
bylinky
(šťává ze) 2 citronů
Na pikantní studenou omáčku :
4 cm čerstvého zázvoru
1 zakysaná smetana
mletý pepř
1 lžička pikantní dijonské hořčice
(šťáva) z 1 citrónu
1 lžička kečupu
Příloha:
brambory
6 kousků bílého chřestu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin (olej, med, hořčice, soj. omáčka, chilli, pepř, sůl, pesto z bylinek) a dáme nejlépe přes noc do lednice.

  2. Druhý den si lososa dáme na gril, necháme ale rybu nejdříve zatáhnout, aby neunikala šťáva. A až pak ji potíráme marinádou a obracíme, ale nepícháme do ní, aby nebylo rybí maso vysušené.

  3. Nakonec můžeme posypat rybí maso mandlemi. Ryba je hotová asi za 25 minut.

  4. Pak lososa přendáme na malý plech a ponecháme ho chvíli stranou. Losos se dá péci i na plechu na 170 stupňů asi 20 minutek do růžova.

  5. Pak si připraváme studenou omáčku dle surovin /zázvor, majolka nebo kysaná smetana, hořčice, citr. šťáva, kečup, pepř/.

  6. Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou másla.

  7. Porce lososa dáme na talíře na připravený chřest a přelijeme je dipem - studenou omáčkou. Zdobíme pak dál kolečky citrónu a petrželkou.

Poznámka

Udělala jsem si lososa po třech kouscích /3 +3/, tedy jak na grilu, tak i v troubě, i na zítra, je to oboje dobré, v troubě zůstává pak pěkný rybí sos, chutově je moc výborný, losos nemá chybu jako rybí maso. /zázvor dokáže divy/....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

  • Moc děkuji Vám všem za krásné komentáře:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Marináda vypadá báječně, veškeré ingredience se k lososovi krásně hodí.Ukládám a brzy zrealizuji, bod si dovolím přidat už nyní, protože si tu báječnou chuť umím představit.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mrkni do SZ - máš tam podrobný návod, abys to měla vcelku ;-);-)

    Odpovědět

  • Pajaska: děkuji moc, tápu, už jsem našla to URL a teď jen nevím, jak se jmenuje ta stránka třeba www.toprecepty/...? nevím a pak jak najdu ten odkaz, kde jsem to videla nebo co chi poslat ?Ale zkusím tápat,díky moc hodná:-K:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Receptík prima.:yes::yes::-p
    Eliza myslela příkazový řádek v prohlížeči.Tzn.kam píšeš nebo vkládáš adresy webovek.Najdeš chtěnou adresu webu ,zvýrazníš myší - modře,a vložíš do schránky(je imaginární-nevidíš ji na ploše)-stisknutím současně Ctrl+C(kopírování) .Po napsání třeba diskuse ten odkaz vložíš ,když zmáčkneš Ctrl+V (vložení).To,že se vložilo správně si zkontroluješ,že je odkaz v hypertextovém stavu tzn.že je podtržen a napsán trošičku jinou formou.;-)Kdybys něvěděla písni SZ.:-)

    Odpovědět

  • Eliza: děkuji, já jen hledám, kde je ten rámeček, kliknu a jak dál moc nevím,:-O kde je rámeček??Budu tápat a děkuji moc Ivana:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Úplně nahoře máš rámeček "http//www. atd." - to je stránka, na níž se právě nacházíš. Takže otevřeš tu, na kterou chceš odkázat, klikneš do toho jejího rámečku a on se zamodří. Zmáčkneš současně CTRL a C (jako copy) a máš to v paměti myši. Pak přejdeš tam, kam chceš odkaz vložit a pod rámečkem, kam píšeš komentáře, je čtvereček URL. Klikneš na něj, objeví se ti rámeček, tak do něj klikneš, jakobys chtěla psát a zmáčkneš CTRL V (jako vložit). Pak to potvrdíš - OK a aktivní odkaz se ti objeví v textu tvého komentáře. :-)

    Odpovědět

  • Eliza: krásný receptík a díky:-K vyzkouším. Já jsem zázvorová, teď mám nějaké problémy testy jaterní a piji denně černou ředkev, mrkev a zázvor a mixuji si denně, ale losos je vyníkající, měla jsem ho poprvé ve velkém a úžasné:-K:-p, jak se prosím Tě, dávají ty odkazy na recepty, jak jsi mi poslala, neumím to tam dávat, děkuji Eliz:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To vypadá vynikajícně...;-):-p Potvrzuji, že kombinace losos a zázvor je úžasná...
    Ivčo, mrkni sem http://www.toprecepty.cz/recept/12465-losos-se-sla...

    Odpovědět

  • Jana Remkova: Moc dobré to bylo Jani:-K:-):-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jak jsem tohle mohla přehlídnout?:-O:yes:

    Odpovědět

  • Fantom: jo, chřest mám z Globusu za 29 Kč, ale mám ho 3 svazky a pořád z něj něco tvořím, jen spařím a pak orestuju na másle z bylinkama nebo jinak..:-K:-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Ivo, krásný:yes: a že jsi ten chřest koupila v tesco? maj ho krásnej a křupavej, opravdu čerstvej;-)

    Odpovědět

  • jarinka jarinka(neregistrovaná)

    Tak tohle je krásný recept, nejen pořád guláše a masa a tohle je řádně perfektní i jak sepsaný postup a fotky moc pěkný, dala bych si to z fleku;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    hmmm rybenka výborná a se zázvůrkem...:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak správně udělat lososa losos na zázvoru losos zázvor losos recepty recepty z lososa lososna grilu losos v zázvoru recept na pikantni omačku s lososa recept losos na zázvoru recepty na marinovaneho lososa recept na marinovaného lososa losos recepty zázvor losos pesto recept losos losos s pomerančovým přelivem losos zazvor citron bylinky jak-marinovat-lososa lososna zázvoru losos recepty na zazvoru grawlax

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít