Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenNeobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený, nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 2,33 g |
– nasycené | 0,33 g |
– nenasycené | 0,13 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,33 g |
– cukry | 0,07 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Neobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený, nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med a…
Svěží a sytý salát z černé čočky připravíme velmi snadno. Černou čočku totiž není nutné namáčet předem a uvaříme ji během chvilky. Přidáme k ní šťavnatá rajčátka,…
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s oříškovou chutí. Dá se použít do slané i sladké kuchyně. V tomto případě pohanku uvaříme a smícháme se žampiony,…
Během dne bychom měli sníst i dostatek zeleniny a ovoce. Můžeme si tak nachystat salát buď jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako samotný chod. Tento snadný salát je z…
Zkuste pro jednou vyměnit maso za jeho vegetariánskou alternativu - uzené tofu. Restovaná zelenina s tofu a sezamovým semínkem, doplněná rýžovými nudlemi, je velmi…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
Do mísy dáme polníček a salát. Nakrájíme papriku, okurek a cherry rajčátka a přidáme do mísy. V toustovači opečeme dva tousty, nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.…
Horké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Grilovaný hermelín s polníčkovým salátem je dokonalou kombinací jemně rozpuštěného sýra a svěžího zeleninového doprovodu. Krémový hermelín se na grilu promění v…
Ochutnejte tuto lahodnou mrkvovou pomazánku. Sladká chuť mrkve se pečením ještě zvýrazní a v kombinaci s pomerančovou šťávou a Lučinou chutná skvěle. Podávejte ji na…
Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.Maso položíme na folii a folií ho…
Nejdříve připravíme zálivku. V misce smícháme olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici a lžíci medu. Vše prošleháme metličkou.V salátové míse smícháme mix salátů s…
Salát ze syrové červené řepy je svěží a zdravý pokrm, který spojuje přírodní sladkost řepy s krémovostí balkánského sýra a křupavým nádechem ořechů. Skvěle se hodí jako…
Variací na hamburgery je spousta. V tomto receptu vám přinášíme krůtí hamburger s jarní cibulkou a olivami. Mezi bulky pak spolu s opečeným masem patří okurková…
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem je zdravý předkrm, který vyniká svou barevností i chutí. Sladkost červené řepy se dokonale doplňuje s výraznou slaností…
Pomazánka je ideální volbou, když nevíte co připravit ke svačině nebo k večeři. Lučinová pomazánka s ředkvičkami a salátovou okurkou je příjemně svěží a nejlépe chutná…
S přicházejícími teplejšími dny pomalu utichá chuť na hutná jídla a oceníme spíše svěží a lehké pokrmy. Přesně takový je salátek s vajíčky nahniličku, vlašskými ořechy,…
Šošovicu povaríme v troche vody cca 10 minút (musí ostať pevná). Vody dáme len toľko, aby sa všetka vstrebala. Necháme vychladnúť.Polníček premiešame so šošovicou,…
Schiacciata je italské pečivo, jedna z variant více známého chleba foccacia. Má plochý tvar a hodí se tak na přípravu sendvičů. Dovnitř takového sendviče můžeme dát…
Paradajky nakrájame na polovice, mozzarellu na malé kocky.Premiešame s polníčkom.Olej prešľaháme so soľou a primiešame k šalátu. Posypeme bazalkou. Podávame chladené.
Tuto jednoduchou pomazánku připravíme z pomazánkového másla a tresky v oleji. Obojí stačí jen smíchat a poté natřít na plátky celozrnného pečiva. Pečivo dále nazdobíme…
Do mísy dáme tvaroh, tavené sýry, máslo, hořčici, utřený česnek se solí, pepř a šlehačem vyšleháme do krémové konzistence.Oloupaná vejce nakrájená na kousky a libeček…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.