Pohanka na žampionech

hosta Kuchařka:

Bezmasá jídla 16 názorů

530

Suroviny

hrnek pohanky
2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
1 lžička sušeného česneku
2 středně velké cibule
3 stroužky česneku
250 g žampiónů
hrst polníčku nebo baby špenátu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přivedeme k varu v hrnci s osolenou vodou (stejné množství vody jako pohanky), do které přidáme i lžičku sušeného česneku. Pak vypneme a necháme na teple (nebo v peřinách) "dojít".

  2. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo nebo olej a zprudka na něm orestujeme na větší kusy nakrájenou cibuli, později i nahrubo nasekaný česnek.
    Po chvíli přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a chvilku ještě opékáme (nepodléváme).

  3. Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Přidáme natrhaný salát či špenát, promícháme a necháme společně prohřát.

Poznámka

Volně podle "Jíme chytře"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 459 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka na žampionech

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo