Ostřejší listový závin s polníčkem

Danca Kuchařka: Danca

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

plát listového těsta
"Cikánská omáčka" nebo ostrý kečup
plátky anglické slaniny
hrst polníčku
sýr balkánského typu
vejce na potření a slunečnicová semínka na posyp
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Než se dostatečně rozpálí, vyválíme listové těsto (nebo použijeme již koupený vyválený plát na pečícím papíru), pomažeme ho Cikánskou omáčkou a poklademe plátky anglické slaniny.

  2. Rovnoměrně "poházíme" opraným a osušeným polníčkem a úplně nakonec posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Zatočíme do závinu, těsto pevně uzavřeme.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme dozlatova cca 25 minut.

Poznámka

Štrůdlík zmizel tak rychle, že jsem ho nestihla vyfotit (dokonce "někdo" vyčmuchal i ten jeden kousek, který jsem si schovala právě za účelem zdokumentování...:-) ). Foto tedy příště...snad...:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ostřejší listový závin s polníčkem

Tématické fráze: kuřecí závitek s polníčkem závin se sýrem a polníčkem listový salát s polníčkem listovy zavin slaný s polníček slaniny listovy zavin recepty z listoveho testa plnene brambory babicovy dobroty

Zapomněl/a jsem heslo