Likér z černého rybízu, višní a josty
Recept ještě nebyl hodnocenSladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 223 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,13 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
– cukry | 7,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Rýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Ořechovice je tradiční domácí likér s výraznou chutí ořechů a koření, který v sobě nese vůni léta a dotek starých receptur. Připravuje se nejčastěji v červnu, kdy ořechy…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Chystáte narozeninovou oslavu nebo letní posezení na zahradě s přáteli? Tento nepečený tvarohový dezert přelitý malinovou omáčkou v horkých letních dnech výborně osvěží…
Pečený čaj je skvělou možností, jak zužitkovat přebytky různých druhů ovoce. Chuť tak můžete vyladit podle toho, co máte rádi. Kousky ovoce stačí pak doplnit kořením,…
Pomerančová marmeláda je hitem například v Británii. Můžete s ní upéct maso na pomerančích, nebo ji vyzkoušet v typických francouzských palačinkách crepes Suzette. Její…
Dovedete si uprostřed horkého letního dne představit lepší osvěžení, než orosenou sklenici plnou vychlazené domácí limonády? Svěží kombinace ovoce, pomerančového džusu a…
Čas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Křenový: Do mističky dáme všechny ingredience a promícháme.Bylinkový: Bylinky nasekáme najemno a vložíme do mističky k bílému jogurtu, zakápneme citrónem, osolíme a…
Pomerančový džem je všestranný a osvěžující doplněk, který se skvěle hodí nejen na snídaňové toasty nebo pečivo, ale i jako sladká ingredience do dezertů, koláčů či…
Smažené palačinky mohou být kalorická bomba, připravit je můžeme ale i ve zdravější verzi. Místo mouky do nich přidáme mleté vločky a pro doslazení banán. Podáváme je…
Osvěžující letní džus připravíte i z cukety. Voní po citrusech a s lístkem máty vytvoří dokonalou kombinaci. Finální džus proceďte přes sítko nebo plátýnko, aby jste…
Už jste slyšeli o mrkvové marmeládě? S naším receptem ji snadno vyrobíte. Díky citrusům vznikne lahodná a osvěžující chuť a zároveň se marmeláda přirozeně zakonzervuje.…
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na…
Chcete zpracovat přebytky pomerančů? Uvařte z nich marmeládu. Využijete tak úplně celé pomeranče, jediné co vyhodíte, jsou vyvařená zrnka. Pomerančová marmeláda je navíc…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…