Sirup z rýmovníku
Recept ještě nebyl hodnocenRýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 223 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,13 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
– cukry | 7,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která často vytváří hořkou chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Pečený čaj je skvělou možností, jak zužitkovat přebytky různých druhů ovoce. Chuť tak můžete vyladit podle toho, co máte rádi. Kousky ovoce stačí pak doplnit kořením,…
Omytá rajčata pokrájíme na menší kousky a spolu se skořicí a hřebíčky dáme vařit cca na 1 hodinu. Rozvařená rajčata přepasírujeme přes sítko do širšího kastrolu,…
Italský pomerančový koláč je vláčný dezert, ve kterém se jemné těsto snoubí s plátky čerstvých pomerančů a nastrouhanou kůrou. Je voňavý, svěží a krásně vynikne jako…
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Čas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Osvěžující letní džus připravíte i z cukety. Voní po citrusech a s lístkem máty vytvoří dokonalou kombinaci. Finální džus proceďte přes sítko nebo plátýnko, abyste…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Parné letní dny si žádají rychlé osvěžení. Ideální jsou vychlazené drinky z různých druhů ovoce. Kousky melounu rozmixujte s pomerančovou šťávou, ta nápoji dodá na…
Smažené palačinky mohou být kalorická bomba, připravit je můžeme ale i ve zdravější verzi. Místo mouky do nich přidáme mleté vločky a pro doslazení banán. Podáváme je…
Zvěřina, zvláště pak divočák, potřebuje marinovat a odležet. Jen tak si na mase skutečně pochutnáte. Úprava se sladkokyselou marinádou je osvědčená verze. Zvolené části…
Sezóna jablek a hrušek se nezadržitelně blíží, pojďme si tedy ukázat recept na netradiční džem z tohoto ovoce. Zázvor a pomeranč dodává ovocné lahůdce exotickou chuť a…
Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a…
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…