Lahodná pomazánka z nivy
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce. Poslouží nejen jako pomazánka na jednohubky či chlebíčky, ale také jako rychlá večeře. Pomazánka z aromatické nivy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce. Poslouží nejen jako pomazánka na jednohubky či chlebíčky, ale také jako rychlá večeře. Pomazánka z aromatické nivy…
Houbami a špekem vonící kroupeto je vařené podobně jako italské risotto, ale nese si české tradiční chutě. Porci na talíři navíc dozdobí lístečky růžičkové kapusty a…
V létě sklízíme dozrálou zeleninu a můžeme ji uchovat v mrazáku na další použití. To se nám naskytne v případě tohoto receptu na pečené vepřové maso. Plátky masa…
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka je orestujeme. Přidáme pórek, který jsme nakrájeli na kolečka.Směs podlijeme vývarem nebo…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Zapečené chlebíky s výraznou směsí jsou skvělé jako rychlá, nenáročná večeře doma, ale s lehkou přípravou se hodí i jako jídlo na piknik. Zvládnete je připravit i na…
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou…
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná a přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři můžete polévku ještě…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Jednoduchá a rychlá zeleninová polévka, která vždy zasytí a v zimě i zahřeje. Zdejší variace s červenou čočkou, která na rozdíl od zelené odrůdy nenadýmá, vám zajisté…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Roláda z vepřové panenky tvoří na řezu lahodnou mozaiku plísňového sýra, slaniny a libového masa. Smetanový pórek dodá jemnou a krémovou chuť, která se s masem skvěle…
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Máte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak…
Pokud hledáte tip na snadný a rychle hotový oběd, vyzkoušejte tyto nudle s kuřecím masem, houbami, paprikou a pórkem. Sladce vonící koření pěti vůní skvěle doplňuje chuť…
Kančí nudličky na zelenině si připravte třeba k víkendovému obědu. Připravte k nim třeba staročeskou rýži nebo šťouchané brambory. Na šťavnatém mase s lahodnou omáčkou…
Jednoduchou minutku z vepřového masa můžeme podávat s hranolky, pokud bude omáčky více, uvaříme k ní rýži. Jemný pórek zde nahrazuje cibuli a dodá masu lahodnou příchuť.
Lahodná kombinace křehkého kuřecího masa, osvěžující zeleniny a pikantních omáček vás okouzlí neodolatelným spojením chutí. Tato kuřecí směs na čínský způsob je ideálním…
Jednoduchý, lehký a rychlý pokrm, ideální pro každodenní vaření. Kombinace jemného krůtího masa a svěžího pórku vytváří chutné jídlo, které můžete podávat s rýží,…
Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba ze spodu namazanou…