Portobello steak
Recept ještě nebyl hodnocenPortobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 159 kJ / 38 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 2,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Portobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a…
Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit,…
Hlavičky očistíme a vykrojíme z nich zbytek nožek.Sýr nastrouháme, čabajku i nožky žampionů nakrájíme na jemno. Špenát spaříme, zchladíme, opatrně z něj vymačkáme vodu…
V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a…
Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní…
Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku…
Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek,…
Jako první jsem připravila avokádový krém. Oloupané avokádo jsem rozmačkala vidličkou, osolila, opepřila a ochutila citronovou šťávou.V hlubším hrnci jsem nechala dojít…
Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy a dužinu žampionů a cibuli…
Na rozehřátou pánev dáme olej a kousek másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, česnek, smetanu a chvíli povaříme. Dochutíme pepřem. Portobellu…
Vykostěný plátek masa osolíme, opepříme, posypeme harissou. Potřeme hořčicí, dáme plátek šunky, pórek, tvarůžek, papriku, portobello. Pečlivě zabalíme a stáhneme…
Tyto lahodné houby jsou naplněné šťavnatou cuketou, parmezánem a kořením, což vytváří výjimečný pokrm, který je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Pro…
Žampiony portobello jsou často využívány jako náhražka masa a není divu. Jejich chuť je plná, struktura šťavnatá a příprava jednoduchá a rychlá. Připravte si zapečené…
Troubu předehřejeme na 190°C. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!). Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do misky dáme…
Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat. V misce smícháme tvaroh s vejcem a s…
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit…
Žampiony pokapeme olejem a vložíme do rozpáleného optigrilu na program Zelenina. Necháme dvě minuty grilovat a vyjmeme.Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme drceným pepřem, promícháme a necháme chvilku odležet.Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí…
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými…
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými…
Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z…
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva