Zdravá jablečná buchta s povidly a kokosem
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran.Pak maso vyjmeme a do…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Přesňáky, laty, nebo patenty, to jsou bramborové placky potírané povidly, sypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Máte-li možnost, pečte je přímo na kamnech,…
Krásné kynuté koláče připravíme z těsta, které je díky majonéze vláčné a chutné. Plníme je tvarohovou náplní, na povrch naneseme povidla a zasypeme drobenkou. Koláčky po…
Lívance jistě zpříjemní každé nové ráno. Zvlášť, když je připravíme na společnou rodinnou snídani. Tyto smažené nadýchané lívanečky připravíme z kynutého těsta a při…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí,…
Zaděláme na těsto a necháme vykynout.Mléko přivedeme k varu a vsypeme do něj mák. Směs zamícháme na makovou kaši a na mírném plameni za stálého míchání vaříme aspoň 10…
Zaděláme na těsto a necháme vykynout.Mléko přivedeme k varu a vsypeme do něj mák. Směs zamícháme na makovou kaši a na mírném plameni za stálého míchání vaříme aspoň 10…
Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou…
Lahodné a křehké mrkvové šátečky, plněné povidly, jsou vynikající k odpolední kávě. Jsou tak návykové, že je brzy budete muset upéct znovu. Těsto můžete použít i na…
Sladké nudle s mákem potěší i ty nejmenší strávníky a dospělým připomenou dětská léta. Toto oblíbené sladké jídlo je rychle hotové a hlavně nenáročné na přípravu.…
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Výborný koláč s čerstvým nebo kompotovaným ovocem a kopečky rumových povidel je posypaný skořicovou drobenkou a při pečení tak nádherně voní, že přiláká do kuchyně celou…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Nadýchané a vláčné kynuté těsto připravíte díky smetaně ke šlehání. Těsto je jako obláček, stačí ho nechat dostatečně nakynout a naplnit povidly. Při smažení koblih…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Brambory uvaříme ve vodě doměkka. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do velké mísy.…