Bramborové vdolky s povidly

tejaja Kuchařka:

Bramborová jídla 6 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

800 g polohrubé mouky
200 g uvařených brambor
1 vejce
1 kostka droždí
mléko
povidla
práškový cukr
olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do múky nastrúhame zemiaky, pridáme vajce, soľ a v mlieku rozmiešané droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 20 minút.

  2. Potom vyvaľkáme na 1 cm hrubo a vykrajujeme dolky. necháme podkysnúť a vyprážame na oleji z oboch strán. Pomastíme horúcim olejom, potrieme lekvárom a posypeme cukrom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bramborové vdolky s povidly

  • jana jana(neregistrovaná)

    ty vdolky sou nejlepsi:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mirca, ďakujem za upozornenie a ďakujem aj tomu, kto to dopísal:yes:;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tejaja:-)vdolky z br.těsta jsem ještě nedělala a tak zkusím:-p.Jen se přimlouvám za napsání i českého názvu "vdolky",jinak by se ve vyhledávači ty tvé nozobrazovali a to by bylo škoda;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka, kľudne to môžno nechať bez toho pomastenia, upraviť sa to dá podľa vlastnej chuti, je to detail;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne sa nezdá, že niečo vysmažím na oleji, vyberiem a ešte pomastím olejom...skôr dám odsať prebytočný olej na papierovú utierku.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Tedy,Tejaja,ty jsi se nám rozjela!Koblížky taky můžu :yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo