

Bramborové vdolky s povidly
Suroviny
- 800 g polohrubé mouky
- 200 g uvařených brambor
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- mléko
- povidla
- práškový cukr
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Do múky nastrúhame zemiaky, pridáme vajce, soľ a v mlieku rozmiešané droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 20 minút.
Potom vyvaľkáme na 1 cm hrubo a vykrajujeme dolky. necháme podkysnúť a vyprážame na oleji z oboch strán. Pomastíme horúcim olejom, potrieme lekvárom a posypeme cukrom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové vdolky s povidly
-
ty vdolky sou nejlepsi
-
mirca, ďakujem za upozornenie a ďakujem aj tomu, kto to dopísal
-
Tejaja
vdolky z br.těsta jsem ještě nedělala a tak zkusím
.Jen se přimlouvám za napsání i českého názvu "vdolky",jinak by se ve vyhledávači ty tvé nozobrazovali a to by bylo škoda
-
magdalenka, kľudne to môžno nechať bez toho pomastenia, upraviť sa to dá podľa vlastnej chuti, je to detail
-
Mne sa nezdá, že niečo vysmažím na oleji, vyberiem a ešte pomastím olejom...skôr dám odsať prebytočný olej na papierovú utierku.
-
Tedy,Tejaja,ty jsi se nám rozjela!Koblížky taky můžu