

Kadlíkovy první kynuté buchty
Suroviny sežráno za víkend
- 500 g polohrubá mouka
- 200 g hladká mouka
- 100 g hrubá mouka
- 100 g máslo
- 50 g Hera
- 100 g sádlo
- 3 vejce
- 2 lžíce cukru
- kvasnice
- 4 dcl plnotučného mléka
- sůl
- vanilkový cukr
- marmeláda (co jsem v lednici našel)
- (v tom poměru mouky a tuků nehledejte záměr, je to prostě všechno, co jsem před výplatou ve špajzu našel)
Postup přípravy receptu
V mléce s cukrem a troškou mouky jsem rozmíchal kvasnice... Za půl hodinky přilil do mouky s tukem a vajíčky a trošku soli... a hnětl a hnětl. Pak zakryl, a šel se věnovat kachním škvarkům a kachní polévce.
Když jsem po dvou hodinách nahlédl do mísy, trošku mne ten objem zaskočil... Na pomoučené lince jsem pak dlaní plácal placky, do kterých se snažil zauzlovat na střídačku rybízovou a malinovou marmeládu a povidla.
Výsledné kreace jsem pak naskládal na vymaštěný plech, (žádný jiný tuk už doma nebyl, dal jsem pár kapek olivového oleje), jednotlivé buchty ještě peroutkou pomastil...
Po půl hodině jsem pekl v troubě, asi 30 minut.
Vím, že těchto receptů je tu spousta, ale musím se pochlubit svýma prvníma, ne???
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadlíkovy první kynuté buchty
-
Kadlíku,TY se chlub čímkoliv,perfektně mi zdviháš náladu
-
Pajaja: já svoje první buchty pekla v 15 letech pro spolužáky, co drátkovali chmelnice. No a přišlo mi divné, proč by se do těsta na sladké měla dávat sůl. Nedala jsem, kluci sice všechno zbaštili (aspoň to teda tvrdili
), ale říkali, že byly nějaké divné...
-
Téda, Kadliku, první a tak krásné buchty!
Já ty svoje první vysypala do odpadkovýho koše.
Tobě posílám zaslouženýho bodíka +
-
Jahůdko, smekám a děkuju.... ale doopravdy. Já taky ten recept nenapsal proto, abych sbíral bodíky. Fakr jsem se chlubil, že měla dcera co baštit, když jsem ji nechal o víkendu samotnou, nic víc, nic míň....
-
Kadlíku, chválím Tě, jsi šikulka, ale myslím, že jsi se mohl takto klidně pochlubit u jakéhokoli jiného receptu (jak píšeš, je jich tady už fakt spousta).
Samo sebou budu za zlou, ale ať. Vždyť je to pořád dokola. Být to někdo nový, neznalý věci, tak už je tady plno negativních komentíků, ale je to holt náš Kadlík, tak už se bodíky šplhají rychlostí blesku
Já si cením Tvých receptů např. vepř.konzervy, kterou jsem už o víkendu zkoušela, za ten Ti přidám bodík, jen co první otevřu, ale tady tedy ne, nebudu bodíkovat jen kvůli tomu, že jsi muž. O tom tento server podle mého názoru není.
A pokud se bude do mě někdo strefovat, dopředu píši, že reagovat nebudu. -
-
+12
Vypadají nádherně
To by si "Honza" liboval,kdyby takové na cestu do světa vyfasoval
-
-
Kadlíku, každý chlap, který umí upéct kynuté buchty, je borec
, proto za buchtičky dávám 10.bodíka
-
Hned bych si jednu, dvě udloubla ke kafíčku.Jsou jak malované +
-
mňam
jsou krásné
taky je chci vyzkoušet,tak děkuji za tip
snad budou aspoň k jídlu,taky jsem je nikcy nepekla ....jsi šikula
-
Kadlíku, kráááásně improvizuješ
To já miluju a většinou jsou z toho ty nejlepší jídla a tvé buchty to jen dokazujou a jsi šikulka. Dávám ti 9.bodíka
-
-
Kadlíku, tak ty jsou skutečně krásné
+1
-
mňam, a kde máš čokoládu Kadlíku?