

Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)
Suroviny
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1 hera
- 1 droždí
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 12 lžic mléka (studeného)
- špetka soli
- hladká mouka (na podsypávání)
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 2 kostky měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 2 vanilkové cukry
- moučkový cukr
- trochu mléka
- rozinky (namočené v rumu, ale nejsou nutné)
- povidla
- moučkový cukr (na obalení)
Postup přípravy receptu
Smícháme mouku, heru, rozdrobené droždí, 1 vejce, vanilkový cukr, špetku soli a mléko.Uhněteme těsto a dáme na 1 hodinu kynout do lednice.
Připravíme si hladkou mouku na podsypávání, po hodině vyndáme těsto z lednice a vytvarujeme z něho váleček, poté ho nožem rozdělíme na 6 stejných dílů. Vrátíme těsto zpátky do lednice a vždy si vyndáme jen jeden díl a s ním pracujeme.
Každý díl vyválíme na placku a každou placku rozkrájíme na 8 dílů (velké rohlíčky) nebo na 12 dílů (malé rohlíčky). Každý trojúhelník plníme tvarohovou náplní, povidly anebo obě náplně dohromady. Mám je vyzkoušené i s makovou a ořechovou náplní, fantazii se meze nekladou.
Rohlíčky pak zatočíme od širšího okraje k úzkému okraji, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na horkovzduch při 180°C, můžeme péct dva plechy najednou. Rohlíčky pečeme dozlatova cca 15-20 minut.
Vyndáme z trouby a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 737 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rohlíčky plněné tvarohem a povidly kynuté za studena (v lednici)
-
vyzkoušela jsem a je to super, má to u nás velký úspěch, nestačím péct
-
Vynikající, recept posílám dál.
-
Adam: Rozinky jsou prece dobry! :))Peggy: na polivky veosnitu parak nepotrebujes, staci maly hrnec za par kacek .) Pri nejhorsim by sly mozna i na panvicce :D
-
Martinko, máš je výstavní, rohlíčky zkroucené
-
Vyzkouším,co nejdříve a doufám,že se mně povedou.
-
ukládám do oblíbených, díky za tip
-
Cocoska: Ja som chuťový rozdiel nezbadala medzi týmto pečivom kysnutým v chladničke a mimo nej. Účelom pobytu v chladničke je spomalenie kysnutia. Snáď sa autorka neurazí, že odpovedám...
-
Recept poznám, nedávam cesto ani do chladničky, okamžite spracujem a tvarujem rohlíčky, náplne rôzne, aj na slano. Veľmi vďačná rýchlovka.
-
Krása
docela by mě zajímalo, proč to těsto kyne v lednici, jaký to má ve výsledku efekt?
-
Moc zajímavé, ukládám
-
Tak to je bomba,kdysi jsem toto těsto dělal a recept jsem ztratil.
Dělal jsem vázaný koláče a byli také dobré ale rohlíčky super Díky.
+1
-
-
vypadají hezky
-
Zajímavý recept,pro každý případ jsem si ho uložil