Masové kuličky v rajské omáčce s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenMezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Půlroční koláčky pekly už naše babičky, dost možná i prababičky. Tradičně se pečou v mini verzi na svatební hostinu, ale můžete si je doma připravit s rodinou i jen tak…
Mrkev nastrouháme na jemno. Na vále smícháme z másla, mouky, mrkve, soli, vejce a prášku hladké těsto. Necháme půl hodiny v lednici odpočinout.Mléko svaříme, přidáme mák…
Moučníky z mrkve jsou v poslední době čím dál víc oblíbené a není se čemu divit, neboť jsou krásně vláčné. Mrkvové řezy, potřené povidly, s čokoládovou polevou a kokosem…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Na náplň vložíme do mísy tvaroh, přidáme vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Prošleháme a přidáme mléko. Tato hmota bude řidší.Na těsto…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Přichystáme si náplň Dobře vykynuté těsto si…
Dvojctihodné koláčky od věhlasného cukráře Josefa Maršálka přilákají nejeden mlsný jazyk. Kynuté těsto je plněno tvarohovou náplní, v důlku jsou pak kořeněná povidla,…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Oblíbenou masopustní pochoutkou jsou koblížky, které nemusí být nutně smažené. Plněné marmeládou, nebo povidly, upečené dozlatova v troubě, potěší svojí příjemnou…
1. Měkký tvaroh dobře rozmícháme s vejci a rozpuštěným máslem. Potom přidáme hrubou mouku, krupici a špetku soli. Suroviny spolu důkladně propracujeme na hladké těsto. …
V období masopustu nesmí chybět smažené vdolky, potřené povidly nebo marmeládou, ozdobené zakysanou smetanou. Nejsou z kynutého těsta, takže jejich příprava je o to…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Bábovkovou a nebo dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Celá vejce vyšleháme s cukrem…
Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.Směs …
Základní kynuté těsto, maková náplň a drobenka - to je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jako bonus jsme přidali citrónovou polevu a okulahodící makové rolky,…
Tyto drobné rohlíčky z nekynutého těsta připravíme velmi rychle, snadno a chutnají tak skvěle, že ze stolu zmizí během chvíle. Naplnit je můžeme například tvarohovou…
Oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme, jemně vymačkáme šťávu.Přidáme máslo, mouku, skořici a muškátový oříšek.Vše pořádně zpracujeme v těsto, poté dáme minimálně na…
Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel…
I z obyčejného kynutého těsta můžeme při troše šikovnosti vytvořit moučník, který bude hoden obdivu. Maková nádivka je zde zvolena záměrně, protože se neroztéká a nechá…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Josef Maršálek vylepšil italský „mafiánský“ koláč o hrušky: Je extrémně šťavnatý a intenzivně voní čokoládou s ořechy, říká cukrář
Šťouchané brambory: Jednoduchá klasika s osmaženou křupavou cibulkou a čerstvými bylinkami chutná fantasticky
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex