Kmínové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, máslo, tvaroh,prášek do pečiva, koření prohněteme na vláčné těsto, uděláme z něho válec a dáme na 1/2 hodinky do lednice odpočinout. Poté z válce vyválíme plát,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku, máslo, tvaroh,prášek do pečiva, koření prohněteme na vláčné těsto, uděláme z něho válec a dáme na 1/2 hodinky do lednice odpočinout. Poté z válce vyválíme plát,…
Suroviny zpracujeme na těsto a dáme na vymazanou formu. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a rozmixovanými jahodami a pokryjeme jím těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175…
Troubu si vyhřejeme na 180 stupňů. Plech si vymažeme a vysypeme moukou. Ořechy si nasekáme, přidáme 75g nasekané oříškové čokolády, cukr, máslo, vajíčka, mouku s práškem…
Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. To rozetřeme v tenké vrstvě (asi 2-3 mm) na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem nebo ostrým nožem nařežeme na kostičky asi…
Suroviny na těsto smícháš dohromady, metličkou nebo mixérem mícháš. Mléko přiléváš dle potřeby tak, až se vytvoří husté těsto (nesmí moc téct, je třeba, aby šlo…
Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene,…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přimícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy o…
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli našleháme do pěny. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, mouku promícháme s práškem do pečiva. Sníh…
V hrnci svaříme vodu společně s cukrem a máslem. Mírně povaříme a necháme vychladnout.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vychladlou máslovou směs a…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.Žloutky utřeme s herou a mletým cukrem.Z bílků uštěháme tuhý sníh.Do směsi ze žloutků přidáme mouku, prášek do pečiva, mouku a lehce…
Oddelit zloutky a bilky, zloutky vyshlehat s cukrem do peny dokud nenabyde jeste jednou tolik ( cca10 min ), bilky vyslehat na snih, pridat vanil. cukr. Do…
Z uvedených surovin umícháme hladké těstíčko o hustotě jako na palačinky. Dobře opláchnuté kaki rozpůlíme a nakrájíme na plátky o síle cca 5mm. Zhruba stejně silné…
Na oleji opečieme z oboch strán nôžky a vyberieme ich. Na malé kúsky narezaný zeler dáme do výpeku a krátko opražíme. Zeler aj s výpekom dáme do pekáča a rozložíme…
Do kastrůlku dáme Heru, vodu, cukr a kakao a zahříváme do rozpuštění. POZOR NEVAŘÍME!!! Po rozpuštění si jednu sklenku odlejeme a dáme bokem. Do mísy nalejeme…
Nejprve si našleháme máslo s nutelou. Poté postupně zašleháme celá vejce. Dále do těsta přidáme prášek do pečiva a mouku smíchanou s polovinou cukru. Promícháme a podle…
Máslo ušleháme s cukrem, vmícháme vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Do mouky nasypeme prášek do pečiva, promícháme jej a spojíme s vyšlehanou hmotou.…
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme…
Do hrnce nalijeme hrnek vody, přidáme heru, 2 hrnky cukru moučka, 1 vanilkový cukr a kakao. Vaříme alespoň 2 minuty a stále mícháme. Necháme vychladnout a vmícháme 2…
Vymiešame všetky prísady okrem ananásu. Ananás narežeme na drobné kocôčky a vmiešame do cesta. Cesto dáme do formičiek na muffiny alebo košíčkov a pečieme cca 10 -15…
Nad vodní párou jsem rozpustila čokoládu a máslo. Do čokolády s tukem jsem zašlehala cukr s jedním balíčkem vanilkového cukru. Následně jsem zašlehala vejce, jedno po…
Změklé máslo, žloutky, polovinu cukru a špetku soli utřeme do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který…
Sýrové: Sýr nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi, smícháme pomocí mixéru. Chce to trpělivost, ale zhruba po 10-15min mixování na nejvyšší obrátky se to…
Krok 1: Banány oloupeme a rozmixujeme spolu s mlékem a vejci. Postupně přidáváme mouku smícháme se lžičkou prášku do pečiva. Dobře rozmícháme a pak necháme směs na…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“
MasterChef Česko 2022: Uvařit pravý boršč není hračka, ale ta práce stojí za to. Máme recept, který všude slaví úspěchy
Hlídejte si co pijete a jíte. Vaše zuby vám poděkují