Perníkové palačinky s kysanou smetanou a pomeranči
Tyto dokonalé palačinky, jsou vynikající zimní pochoutkou, která spojuje hřejivou kořeněnou chuť perníku s osvěžující chutí pomeranče a křupavostí ořechů. Sladký zážitek zahřeje tělo i duši. Skvělé na snídaně, nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 359 kJ / 1 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,24 g |
Tuky | 74,57 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 674 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 209,85 g |
Postup přípravy
Necháme 20 minut odpočinout a vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 2: Na menší pánvi na oleji usmažíme z obou stran palačinky. Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s pomerančovým sirupem v množství podle vlastní chuti. Krok 4: Palačinky naplníme připravenou ochucenou smetanou a srolujeme nebo přeložíme do šátečku. Krok 5: Na talíři ozdobíme pomeranči, vlašskými ořechy a strouhaným perníkem.
Zveřejněno 22. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkové palačinky s kysanou smetanou a pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2gnM
Moje poznámka
Perníkové palačinky s kysanou smetanou a pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2gnM
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 6 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 9 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 10 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 10 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 10 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
sůl,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
perník strouhaný,
cukr,
sirup pomerančový,
olej,
smetana zakysaná,
sirup pomerančový,
pomeranče,
ořechy vlašské,
perník strouhaný
Komentáře (2)