Pstruh pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenPstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 640 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 5,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo,…
Nekomplikovaně opečené filety ze pstruha, plné přírodní chuti. Můžete použít i celého pstruha, ale filetování ryb se naučte, využijete pak tuto dovednost častěji. Pstruh…
Pstruha na másle, jen lehce osoleného a dochuceného česnekem a kmínem, můžeme upéct venku na ohni. Pokud nám ale nepřeje počasí, stejně připravenou rybu vložíme do…
Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.Ve velké pánvi necháme na…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačkaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to…
Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z citronu. Pstruhy pokapeme citronem…
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Díky možnosti zakoupit čerstvou rybu takřka celý rok, můžeme připravit pstruha vždy, když na něj dostaneme chuť. Křupavá vypečená krustička z hladké mouky a směsi koření…
Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme…
Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…
Veškeré koření i sůl převaříme aspoň 5 minut a necháme vychladit. Ryby očistíme zevně i vně a tady bych doporučoval podél páteře pořádně vyčistit lžičkou hnědou…
Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Ryby nejdříve důkladně omyjeme ve studené vodě. Všechny bylinky nasekáme na drobno a vsypeme do hmoždíře. Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme…
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.Mezitím posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme, pokmínujeme a promícháme.Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a…
Filety z pstruha opláchneme a důkladně osušíme. Položíme je kůží dolů na prkýnko a vetřeme do masa směs olivového oleje a jemně nasekaných bylinek, nakonec pokapeme…
Pstruhy očistíme, omyjeme a odřízneme jim hlavy.V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kdo má rád, může dát o jednu chilli papričku více.Pstruhy osolíme,…
Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně…
Česnek a zázvor rozmačkáme. Obojí jsem udělala v lisu na česnek. Omytou rybu lehce zakápneme citronem a potřeme česnekem se zázvorem. Necháme cca 10 minut uležet…
Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí,…
Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení
Nádivka místo kaviáru? Kilo kopřiv v českých supermarketech stojí skoro 700 Kč a předčí tak i drahé papriky
Lahodný pampeliškový salát s vejcem krásně voní česnekem: Jeho příprava zabere pár minut a je téměř zadarmo