Pstruh pečený s bramborem

Jituska Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M 3 porce Ryby 4 názory

59

Suroviny

3 pstruzi, olivový olej, 1 citrón, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, pepř, bazalka, trošku oregána, apod. nebo koření na ryby (já osobně nemám ráda tyto umělá ochucovadla takže to většinou dokořením bylinkami samotnými),
Příloha: 3 střední brambory
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané pstruhy opláchneme a vysušíme ubrouskem. Nachystáme si pekáček, úplně na spodek dáme alobal a na něj pečící papír (pečící papír proto, aby se kůžičkou nepřipekli k pekáčku a alobal přesně nevím proč, ale je to prý lepší).

  2. Pstruhy pokapeme nejdříve citrónem a pak olivovým olejem i uvnitř. Okořeníme, rozmačkáme česnek a potřeme, zase i zevnitř. Pečeme 20-30 minut.

  3. Příloha: brambory nakrájíme na kousky, uvaříme, ale ne úplně do měkka. Na hlubší pánvi pomalu opékáme dozlatova (můžeme okořenit podle chuti), nejlépe na olivovém oleji.

Poznámka

Na poslední fotce je mezi pstruhy i štika, ale ta je zatím u ledu. Ta bude někdy příště :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh pečený s bramborem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo