Pečený pstruh

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka: CesnekAcibuleZ…

Doba přípravy: 40 minut 1 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

1 pstruh
7 plátků másla
sůl nebo bylinková sůl
čerstvé bylinky:
tymián
rozmarýn
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.

  2. Snítku bylinek dejte společně se 2 plátky másla do bříška.

  3. Do každého řezu dejte plátek másla a pokapejte citrónem.

  4. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušený tymián, který nasypete do každého řezu a do bříška nebo bylinkovou sůl.

  5. Dejte do pekáčku, podlijte trochou vody, přidejte plátek másla, špetku soli a pár kapek citronu a pečte v troubě na 200 °C cca 25 minut.

  6. Servírujte s vařenými nebo pečenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako oblohu můžete udělat orestovanou mrkev na nudličky na přepuštěném másle a soli. S jakýmkoliv dobrým salátem.

Poznámka

Nejlepší pečená ryba je jen s pár surovinami, které doladí její chuť a nepřebijí ji. Proto je příprava ryby jednoduchá a rychlá.

U nás je ryba velmi oblíbená, přesto jí nejíme tak často, jak bych chtěla.

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený pstruh

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: peceny pstruh pečený pstruh recept pečení pstruha pstruh pečený pstruh pečený v troubě recept na přípravu pstruha priprava pstruha recept na peceneho pstruha recepty na pečeného pstruha top recepty pstruh recepty na přípravu pstruha www recept na pripravu pstruha příprava pečeného pstruha pstruh recept pečený pstruh recept bylinky pstruh pečený v soli pstruh recepty pečený pstruh na soli pstruch pečeni recept na pstruha