

Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Suroviny
- 2 čerstvé pstruhy
- kmín
- sůl
- mouka hladká
- citron
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.
Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Velmi jednoduché a přitom vynikající jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
-
Ivusa:
"odšupinujeme"?
Taťka byl asi fajnovka
No, proti gustu... -
Iveta Levinská :já smažím vždy na pánvi.Připadá mi že ve friťáku se příliš vypečou a vysuší.
Tak dobrou chuť a ať se dílo daří.
-
Dobrý den. Byla jsem s babičkou v Polsku. Milujeme ryby. Prosím, nevíte, jak ho smaží. Jestli na pánvy a nebo ve friťáku. děkuji
-
-
Bibinko,děkuji,taky mi šlo víc o připomínku než se tady rozepisovat se známým receptem.
-
Ivusa:Ivušo, recept a příprava pstruha je známá, já ho dělám skoro stejně, ale je to fakt výtečné žraso
, tak jsi ho připomněla
Dávám ti 3.boda
-
Kamča
,stačilo
al náš děda nebyl mlynář
Jani děkuji je to naše oblíbená rybka.
jumanji,mám pocit že pstruh ani příliš není cítit rybinou,ale někdy vyzkouším. -
Taky je dobré dát dovnitř kůrku z chleba. Ta potom stáhne tu rybí chuť.
-
Zajímavé s tou syrovou mrkví a recept na smaženého pstruha se mi taky líbí
-
Nestačilo přidat fotku k "Pstruhovi po mlynářsku", máte navíc jen kmín.