Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka

Ivusa Kuchařka: Ivusa

Ryby 10 názorů

Suroviny

2 čerstvé pstruhy
kmín
sůl
mouka hladká
citron
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.

  2. Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.

Poznámka

Velmi jednoduché a přitom vynikající jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka

  • casino casino

    Ivusa:
    "odšupinujeme"?:-O
    Taťka byl asi fajnovka:-)
    No, proti gustu...:-))

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    Iveta Levinská :já smažím vždy na pánvi.Připadá mi že ve friťáku se příliš vypečou a vysuší.:-STak dobrou chuť a ať se dílo daří.:-D

    Odpovědět

  • Iveta Levinská Iveta Levinská(neregistrovaný)

    Dobrý den. Byla jsem s babičkou v Polsku. Milujeme ryby. Prosím, nevíte, jak ho smaží. Jestli na pánvy a nebo ve friťáku. děkuji

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    :-8Bibinko,děkuji,taky mi šlo víc o připomínku než se tady rozepisovat se známým receptem.:-S

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivusa:Ivušo, recept a příprava pstruha je známá, já ho dělám skoro stejně, ale je to fakt výtečné žraso;-), tak jsi ho připomněla;-) Dávám ti 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    :-KKamča:-O ,stačilo :-//al náš děda nebyl mlynář :-D
    Jani děkuji je to naše oblíbená rybka.:-p
    jumanji,mám pocit že pstruh ani příliš není cítit rybinou,ale někdy vyzkouším.:-K

    Odpovědět

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    Taky je dobré dát dovnitř kůrku z chleba. Ta potom stáhne tu rybí chuť.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zajímavé s tou syrovou mrkví a recept na smaženého pstruha se mi taky líbí:-):yes:

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    Nestačilo přidat fotku k "Pstruhovi po mlynářsku", máte navíc jen kmín.

    Odpovědět

Tématické fráze: jak usmažit pstruha jak smažit pstruha jak dlouho smažit pstruha pstruh ve fritáku jak na pstruhy obalovany pstruh recept na smaženého pstruha smažený pstrh jak na pstruha smažený psruh smaženy pstruch jak dlouho smažit pstruha? pstruh obalovany vánoční smažený pstruh jak dlouho smzit pstruha smayeny pstruh pstruh na pánvy smazenypstruh pstruh po polsku jak smažit pstruhy