Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí

LenaT Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina cca PT1H00M 1 porce Ryby 8 názorů

Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
511

Suroviny

1 pstruh
1/2 malého másla
bylinková sůl (Just)
1 cibule
1 stroužek česneku
citrónová štáva
voda na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř.

  2. Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme.

  3. Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a necháme nějakou dobu odležet (stačí 2 hodiny).

  4. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Před pečením (absence grilu vůbec nevadí) vyjmeme česnek a do bříška vložíme trochu másla.

  5. Pstruha uložíme do alobalového lůžka (neuteče nám máslo ani šťáva) na pár kousků másla,které dáme i na vrch, zasypeme a obložíme zbylou cibulí.

  6. Pečeme podle velikosti pstruha (cca 30-50 min), občas mírně podléváme vodou.

Poznámka

Před tím, než cibuli použijete, ji zkuste, zda není hořká.

Fotky nejsou, rybku jsem zpucovala než jsem stačila nafotit:(

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí

  • Eliza Eliza

    Výborná rybka :-p... Dovolila jsem si přidat obrázky a bodík. :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Leno, chtěla bych co nejdříve uvařit podle tohoto tvého receptu (možná zítra), můžu přidat fotku? Ptám se, protože píšeš, že fotky dodáš...

    Odpovědět

  • gabik gabik

    Já se těším na foto, ale recept se mi moc líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

  • LenaT LenaT(autorka receptu)

    Pajaja: fotky pridam. Prvni byl napad sem neco vlozit, pak zjisteni, ze vetsina receptu fotku ma. Takze jsem povesila par svych oblibenych veci a az je budu varit, fotky dodam, nechtelo se mi s kazdym cekat jen kvuli fotkam:( Napravim:)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Pajaja Pajaja

    Škoda, že si ke svým receptům nepřidáváš fotky. Bez nich to není úplně ono. :-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    LenoT, pstruh je výborná ryba a dělám je téměř totožně, ode mne máš 1.boda:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo