

Pstruh
Suroviny
- pstruh (počet dle strávníků)
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- tymián
- nadrobno nasekaná meduňka
- bazalka – po špetičkách
- tuk na pánev
- pažitka
- petrželka na posypání rybky
- červená rýže
Postup přípravy receptu
Očištěného vykuchaného pstroužka prosypeme zevnitř i na povrchu směsí koření uvedenou v přísadách. Necháme asi 30 minut odležet.
Ve wok pánvi opečeme po obou stranách dohromady, cca 20 minut, posypeme pažitkou a petrželkou.
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Ihned podáváme.
Je samozřejmé, že si přílohu zvolíme dle chuti, mne lákala červená rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh
-
-
Děkuji vám
-
Jednoduché ochucení dobré rybky, tak to mám ráda
-
Mám pstruhy rada, vlastne všetky ryby. Pstruh s bylinkami je jednoduchý a napriek tomu najlepší.
-
Já nemám rád když na mně večeře kouká z talíře. Krom toho nerad tahám kosti z pusy, takže dávám přednost filetům a z těch kůstky vytahám přesně jako z lososa, jen jsou menší a je to větší piplačka.
Přesto jinak souhlasím, v jednoduchosti je krása. Navzdory mé nechuti ryby vcelku někomu to nevadí, je to můj problém a bod dávám. -
Mám ráda pstruha takhle jednoduše.