Pstruh po kanadsku

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 17 názorů

Suroviny

4 kuchyňsky upravení pstruzi
4 lžičky brusinek
3 stroužky česneku
citronová šťáva z jednoho citrónu
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce másla
čerstvě mletý barevný pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku.

  2. V kastrolku rozehřejeme máslo.
    V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
    Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.

Poznámka

Zdroj: Kuchyně USA (upraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 536 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh po kanadsku

  • Bibinka Bibinka

    Recept mi nějak utekl a dnes dělám k obědu pstruhy, tak vyzkouším Elizin recept, vypadá moc dobře a už teď boduji :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    rebeka: Rebi, jsi milá...:-K I ostaním moc děkuji za komentáře a body. Nebudu tu vyťukávat Vaše jména, ale známe se a já si Vašeho názoru velmi vážím.:-K:-K
    Brusinky jsou kompotované, se sušenými v kuchyni nemám zkušenost, jen jsem je kupovala svým milým jako doplňkový dáreček a co s nimi provedli, to už nevím.:-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eli, krásné:-K jako ostatně vždy od tebe:-)
    ty brusinky...jsou myšlené sušené nebo kompotované:-?

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    určitě bude výborný za bodík :yes: a ty brusinky jsou sušené nebo kompotované ?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavé složení surovin,recept se mi líbí:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    doma mám v mrazáku tři pstruhy už se nestihly v létě ugrilovat,tak tohle je super inspirace:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, moc krásná rybička;-):yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Brusinky mám moc ráda, ale se pstruhem jsem je ještě nejedla. Ukládám a vyzkouším :yes:+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Sretti, Evičko...děkuju za ohlasy.:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krása:-p:-p:yes:+8

    Odpovědět

  • srettka srettka

    úúúú pstroužek, ten já tuze ráád a tenhle zrovna volá..dej si mě, kousni si:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji moc za komentáře a za zájem. Jani, napsala jsem to neúplně...:-8, jasně, že 5 minut nestačí, potom ještě tak dvacet... Promiň, už jsem to opravila, doplnila.
    Jinak podle mě je to nazvané "po kanadsku" kvůli těm brusinkám - to je taková typická kanadská surovina.:-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    :yes::yes::yes:Eli opravdu stačí 5minut:-O:-O:-Oje to supr rp a ráda ho vyzkouším:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    S tvým dovolením Elizo, posílám tuto nádheru i s linkem na tento recept mé sestře do Kanady.;-) To je nádhera,:yes: tak doufám, že i jí se bude líbit:-*:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Rybička má milovaná a je na stole, krásné :-K:-O;-):-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pstruh recept pstruh recepty recept na pstruha pstruh s brusinkami jak ugrilovat pstruha recept pstruh recepty na pstruha pstruh v kuchyni pstruh na brusinkach ryba po kanadsku pstruh-recepty pstruh z mrazaku pstruh brusinky recept na pstruhy kanadské brusinky recepty recept na ryby pstruzy pstruh s brusikami recepty na pstruhy recepty ze pstruha recepty pstruh