Pstruh po kanadsku
Zkuste upravit jednu z nejoblíbenějších a nejchutnějších sladkovodních ryb po způsobu zámořské kuchyně. Příprava spolu s brambory zjednoduší vaření a výsledek je opravdu zajímavý. Ochucení a máslo dají masu pstruha šmrnc!
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 585 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 33,10 g |
Vláknina | 3,62 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 3,55 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 14,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby. Do břišní dutiny vložíme plátek másla. brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 220 °C. Rybu přendáme do olejem vymazaného pekáčku
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Moje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 9 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 27 minutami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 2 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 8 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 11 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 11 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 12 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 12 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recept,
pstruh recepty,
recept na pstruha,
pstruh s brusinkami,
jak ugrilovat pstruha,
recept pstruh,
recepty na pstruha,
pstruh v kuchyni,
pstruh na brusinkach,
ryba po kanadsku,
pstruh-recepty,
pstruh z mrazaku,
pstruh brusinky,
recept na pstruhy,
kanadské brusinky recepty,
recept na ryby pstruzy,
pstruh s brusikami,
recepty na pstruhy,
recepty ze pstruha,
recepty pstruh
Suroviny:
pstruh,
brusinky,
česnek,
citron,
omáčka sojová,
máslo,
pepř čtyř barev,
sůl,
olej,
brambory
Komentáře (20)
Brusinky jsou kompotované, se sušenými v kuchyni nemám zkušenost, jen jsem je kupovala svým milým jako doplňkový dáreček a co s nimi provedli, to už nevím.
ty brusinky...jsou myšlené sušené nebo kompotované
Jinak podle mě je to nazvané "po kanadsku" kvůli těm brusinkám - to je taková typická kanadská surovina.