

Pstruh po kanadsku
Suroviny 4 porce
- 4 kuchyňsky upravení pstruzi
- 4 lžičky brusinek
- 3 stroužky česneku
- citronová šťáva z jednoho citrónu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce másla
- čerstvě mletý barevný pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku.
V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchyně USA (upraveno)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh po kanadsku
-
Recept mi nějak utekl a dnes dělám k obědu pstruhy, tak vyzkouším Elizin recept, vypadá moc dobře a už teď boduji
-
rebeka: Rebi, jsi milá...
I ostaním moc děkuji za komentáře a body. Nebudu tu vyťukávat Vaše jména, ale známe se a já si Vašeho názoru velmi vážím.
Brusinky jsou kompotované, se sušenými v kuchyni nemám zkušenost, jen jsem je kupovala svým milým jako doplňkový dáreček a co s nimi provedli, to už nevím. -
Eli, krásné
jako ostatně vždy od tebe
ty brusinky...jsou myšlené sušené nebo kompotované -
určitě bude výborný za bodík
a ty brusinky jsou sušené nebo kompotované ?
-
Zajímavé složení surovin,recept se mi líbí
+12
-
doma mám v mrazáku tři pstruhy už se nestihly v létě ugrilovat,tak tohle je super inspirace
-
Eli, moc krásná rybička
-
Brusinky mám moc ráda, ale se pstruhem jsem je ještě nejedla. Ukládám a vyzkouším
+
-
Sretti, Evičko...děkuju za ohlasy.
-
Krása
+8
-
úúúú pstroužek, ten já tuze ráád a tenhle zrovna volá..dej si mě, kousni si
-
Děkuji moc za komentáře a za zájem. Jani, napsala jsem to neúplně...
, jasně, že 5 minut nestačí, potom ještě tak dvacet... Promiň, už jsem to opravila, doplnila.
Jinak podle mě je to nazvané "po kanadsku" kvůli těm brusinkám - to je taková typická kanadská surovina. -
Eli opravdu stačí 5minut
je to supr rp a ráda ho vyzkouším
-
S tvým dovolením Elizo, posílám tuto nádheru i s linkem na tento recept mé sestře do Kanady.
To je nádhera,
tak doufám, že i jí se bude líbit
-
Rybička má milovaná a je na stole, krásné