Filety ze pstruha na bramborovém pyré

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Ryby 7 názorů

Suroviny

1 čerstvý pstruh (450 g)
2 hrsti mraženého hrášku
hladká mouka
sůl
pepř
celý kmín
přepuštěné máslo
olivový olej
karotka
máslový žampion
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze pstruha vyřízneme 2 krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na 2-3 místech šikmo prořízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil. Takto připravené filety zcela bez kostí pouze osolíme a posypeme kmínem.

  2. Z obou stran obalíme v hladké mouce a vložíme kůží dolů na rozpálenou grilovací pánev, na které si krátce předtím dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla. Zprudka opečeme z jedné strany a po opatrném otočení i z druhé strany.

  3. V druhé pánvi si prohřejeme na trošce olivového oleje na klínky nakrájenou karotku a na plátky nakrájený žampion. Vše osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat.

  4. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s trochou bramborového pyré a teplou zeleninou. Rybu servírujeme opečenou kůži nahoru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filety ze pstruha na bramborovém pyré

Tématické fráze: filety z pstruha filet ze pstruha na pánvi pstruh filety recept filety pstruh recept filet pstruh filet ze pstruha recept recept na hladke bramborove pyré filety se pstruha recept filety žampion máslový filety ze pstruha bez kosti pstruh filety mouka recept recept filet ze pstruha pstruh filet recept peceny filet ze pstruha se zeleninou fylety sváteční pyré recept filety ze pstruha recept pstruh s bramborovym jak udelat pstruha aby se nekroutil