Pstruh upečený, v másle utopený

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a pečením do 30 minut 3 porce Ryby 13 názorů

Suroviny

3 vykuchaní pstruzi
koření
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem.

  2. Co k tomu - nejlépe nějaké dobré pečivo, kterým ten báječný sosík vytíráme.

Poznámka

Ke spoustě pstruhů na másle přidávám i tu svou verzi :-)

Na zkoušku jsem použia koření na ryby z Lidlu. Jmenuje se“Pil Pil“ a je moc dobré i v bramborácích.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh upečený, v másle utopený

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    casino:ach jo:no:Tebe musí ve vnitřku něco hrozně užírat...;-(
    Až ty pstruhy vycpané kaki uděláš,dej vědět.Myslím si,že u kaki po"uvařaní"nebude poznat,jestli bylo zaralé,nebo nezralé;-)
    Ale takto znehodnotit rybu...no,asi máš jiné chutě:-/

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    No, nikdo nevíme všechno…, ale vy vědomě šíříte bludy. Než mlžit, možná stačilo neinformovanost otočit v žert: Kočičko skákavá, jsem si říkala, že je to divný pstruh, když to na mě dělá voči jako vlk na Karkulku...:-D
    Já tu příšerku poznal díky diskuzi na vámi zmíněném LABUŽNÍKOVI. http://www.labuznik.cz/recept/grilovany-pstruh/
    Tam ten renonc v názvu vyřešil admin přímo šalamounky, když do surovin vedle pstruha doplnil – nebo jiný vodní dravec ;-)
    A co se rcp týká, ryby dělané na másle preferuji kořeněné spíše s rozumem, tedy takřka nekořeněné (na rozdíl od ryb vařených. Nicméně, už se těším na pstruhy vycpané nezralým kaki...;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cathleen:Já solím ráno,ale až tak,polopaticky to tady(i u jiných svých rcp)nepopisuji:-8Chci se vyvarovat přihlouplým komentářům...:-/V pomerančovém džusu jsem příchuť mrkve zatím nezaznamenala


    MajaV:děkuji:-K

    rujet:díky:-Ktakto ho dělávám i na pánvičce-ušetří se energie:yes:Těsně před dokončením přidám plyn na plné grády a po 3minutách otočím rybku na druhou stranu...vážně těch 15minut stačí:-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Moc pěkný:yes:, brzy zkusím takto udělat:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Anna Kocikova: jasně, že to není tvá chyba, taky většinou předpokládám, že kupuji to, co je na obalu napsáno. I když...třeba pomerančový džus bývá často z mrkve:-p
    Škoda, že nevěříš kamarádovi rybářovi :-D I v dTestu píší, že tohle oznacení je pouhý marketingový chyták https://m.dtest.cz/clanek-2291/jak-vybrat-pstruha - stříbrnice je velice dobrá ryba, taky jsme ji kupovávali. Já je solim asi hodinu dopředu (podle rad M. Štěpničky), sůl pronikne rovnoměrně do všech vrstev masa a maso zpevní. ;-)

    Odpovědět

  • rujet rujet

    Hned bych si ho dala. Vypadá úžasně.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    zizala:Moje chyba...;-)mám ve zvyku prezentovat celý postup"pečení,vaření":-)Kdyby tam ta fotka upečené ryby v míse nebyla,asi by nebyl ani Tvůj komentář:-))Ale mohu Tě ujistit,že to máslo připálené na okrajích nebylo.Kdybych rybu v průběhu pečení podlila(vodou,vínem,vývarem)zase by to vypadalo jinak;-)

    cathleen:To samé mi řekl kamarád rybář;-)Ale já používám v surovinách ten název,který je napsaný na etiketě zakoupeného výrobku,abych nemátla případné zájemce o recept:-)
    Ivi,to je něco podobného,jako když v obchodě koupíš čínské zelí,které je pekingské...co pak v receptu do surovin napsat:-/:-8Není to má chyba:-)

    casino:Dali,tak od Tebe ty smajly opravdu sedí;-):-))Tuhle rybu,kterou takto dělávám opravdu roky a roky(jen se solí a rozmarýnem),jsem tady dala úmyslně:-!a čekala jsem na"ohlasy"Věděla jsem,kdo se chytne:-DKde jsou ty časy na Labužníku;-)

    Všem děkuji za komentáře,zájem o recept i hodnocení:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ivulinka: No, to máslo v pekáčku je dost přepálené, tady bych raději sosík nejedla, i když jinak mám máslo na rybách strašně ráda :-p
    Koření neznám, směsi nekupuju, já mám na rybách neradši jen sůl a bylinky ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nevím jak casinovi, ale mě se líbí, máslo mám ráda téměř ve všem:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Drahuš, téhle rybě se pstruh jen říká, je to stříbrnice atlantská - mořská ryba ;-) (nepatří ani mezi lososovité, jako pstruzi)

    Odpovědět

  • casino casino

    ach jo:-(

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ach jo :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: stříbrnice atlantská pstruh recept pstruh na másle jak nejlepe udelat pstruha stříbrnice atlantská recept prepalene maslo pstruh na másle recept pstruh recepty pstruh v troubě stribrnice atlantska recepty pstruh podle štěpničky recept pstruh na másle pstruh dělaný v alobalu ja solit pstruha je potreba solit pstruha dopredu stříbrnice ryba dtest ryby pstruh delany v troube recepty na pstruha recept na pstruha