Pstruží filátka na másle

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 1-2 dle velikosti filetu Ryby 12 názorů

Suroviny

2 filety ze pstruha (vykostěné)
sůl
pepř
máslo (přepuštěné)
limetka
hladká mouka
tymián
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.

Poznámka

Klasika v přípravě pstruha - lehce ztížená vyfiletováním ryby. Pro manipulaci s opékanou rybou je to sice komplikovanější, ale konzumace je o to pohodlnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruží filátka na másle

Tématické fráze: filátko ze pstruha vykostění pstruha filátka ze pstruha filetování pstruha filet z pstruha na masle příprava pstruha na másle s přílohou pstruží filety filátka ze pstruha na másle jak filetovat pstruha pstruh filet na másle filátka z pstruha pstruh filet recept pstruh filety recept pstruh vykostění recept na pstruzí filety filátko ze pstruha recept pstruh recept filé ze pstruha filety z pstruha jak vykostit pstruha