Jednoduchý pstruh

Ryby Doba přípravy: 20 min 14 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 min 14 názorů

Suroviny 2 porce

2 pstruzi
2 plátky másla
1 lžička provensálského koření
1 lžička bazalky
sůl
olej
Brambory:
1 kg brambor
máslo
petrželová nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku.

  2. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.

  3. Pstruhy uložíme do pekáča, podlejeme cca 1 dl horúcej vody (viac nie) a v rúre pri 180°C pečieme 15 minút.

  4. Podávame s varenými zemiakmi omastenými maslom a ochutenými sekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáře k receptu Jednoduchý pstruh

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: áno, rozumieš dobre, celú rybu nechám povoliť menej, len takých 15 min, filé je iné, to nechám dlhšie. ;-) Nakupujem u nás v supermarkete, vždy tam majú rôzne druhy, aj ryby celé, aj filé. Takže fakt nemám problém. ;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Tejaja, rozumiem tomu dobre? Takže aj mrazeného pstruha mám iba trochu nechať
    povoliť?
    Máš obrovské šťastie, že v obchodoch, kde nakupuješ, majú aj také filé, kde uvádzajú "bez vody". Ja som na také ešte nenatrafila=svoju chuť na ryby zaháňam konzervami, no už aj tie sú stále "lepšie a lepšie" a predstav si, aj španielske.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: Rybu môžeš kľudne upiecť aj v remoske. Kedysi sme s manželom používali remosku často, bola som na ňu z domu zvyknutá. ;-):-)
    Obaľované ryby nikdy nekupujem, napchajú ich obyčajne vodou a potom je z toho, ako píšeš, gebuzina. :-D Kupujem vždy klasické rybacie filé a vyberám zásadne to, na ktorom je napísané "Bez prídavku vody". Nikdy nerozmrazujem, nič mrazené by sa nemalo pred úpravou rozmrazovať úplne. nechám len trocha povoliť vonku, cca 30 min, potom obalím a vyprážam. Musí sa ale počítať s tým, že je to zmrazené a podľa toho vyprážať, aby vnútro sa prepieklo. ;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Tejaja, chcela by som na Vianoce urobiť konečne niečo iné, ako tradičného vyprážaného kapra, ale mám problém, nemáme sporák, iba dvojplatničku a na pečenie mäsa používam remosku. Dá sa pstruh upiecť aj v nej a bez ujmy na chuti?
    A chcela by som ešte vedieť.Keď chcem piecť, vyprážať rybie filé, ale nie tzv.rybie prsty= obaľovanú mletú gebuzinu, mám ho nechať úplne rozmraziť? Priznávam sa, raz som to urobila a v miske mi ostali litre vody a za detskú dlaničku čohosi nedefinovateľného.;-( Potom som skúšala obaľovať nerozmrazené kocky a výsledok bol tiež zaujímavý, konzumovateľný iba so zavretými očami:-*. Takže, poraď prosím, ako na to.:-?:-?:-?
    Vďaka

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept, nechala bych se pozvat:-D:-p+:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    rujet: citrón určite nie, to je náš folklór ku každej rybe dávať citrón. ;-) Ani petržlen nechýba, je tam byliniek dosť. ;-) A petržlen je pri zemiakoch. :-D;-)

    Odpovědět

  • rujet rujet

    Skvělé, ale nechybí tam citron a petržel?:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I mě se recept líbí:-p:-KRyby jsou u nás v oblibě:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pstruh u nás jasně vede v oblibě, pak hned losos, kapra jím jen já, ale jinak ryby máme rádi. Pangasiovi už šanci nedám, stačilo 3x a dost :-D:-D:-D:-D
    Recept se mi líbí, dělám ho také prostě v nejjeddnodušší úpravě s minimem koření :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem dievčatá. :-8 Ryby mám strašne rada, jedine kapra nejem, odkedy som v detstve videla dusiť sa kamarátku kostičkou. Ale inak zdlabnem ryby akékoľvek a v akejkoľvek podobe. Aj s morskými plodmi. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkná rybka. Máš hezky naservírováno :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • Frantiska Frantiska

    vyborný je taky jenom s troskou salveje :)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Už dávno jsem se přesvědčila, hlavně u pstruha, že méně platí více :-) :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pstruh recept nejlepší recept na pstruha pstruh úprava pstruha recept pstruh recepty na pstruha recepty na pstruhy recept na pstruha recept na pstruhy top recepty pstruh recepty na úpravu pstruha recepty pstruh pstruh v remosce pstruh nejlepší recept jak upravit pstruha pstruh recepty nejlepší recepty na pstruha úprava pstruhů recepty ze pstruha pstruh remoska