

Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami
Suroviny 2 porce
- 500 g pstruha lososovitého (dva filety po 250g)
- 1 citrón
- bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)
- olivový olej
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.
Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.
Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.
Pstruha opekáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.
Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.
Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat. Podáváme s brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami
-
No, nevím, zrovna dnes ho budu mít k obědu, ale určitě naposledy.... už žádné ryby ze Skandinávie. Pozorně a v šoku jsem shlédla asi hodinový dokument kolující po internetu, Dnes to sním, přece to nevyhodím, ale do budoucna krmit se dobrovolně jedem už nebudu! !!!!!!!!
-
Dala jsem rozmarýn, petrželku, libeček a bazalku.. kopr nemám. Tak snad to bude jedlé
-
Moc krásné
, klasika nezklame. Připomínám, že tuhle rybku mívají pravidelně chlazenou v Lidlu
-
tejaja: Ano nepíše, ale kdokoliv to doteď nevěděl, tak bude poučen.
-
Jan: Ale autorka nikde nepíše, že použijeme olivový olej extra virgin, alebo áno?
-
Jen bych měl výhradu k tomu rozpálíme teflonovou pánev s olivovým olejem. Olivový olej ano, ale ne extra panenský (EXTRA VIRGIN) ten zahřátím ztrácí své zdroje živin a vitamínů, které se lisováním oliv za studena získávají... :)
-
Jena z nejchutnějších ryb, kterou jsem kdy jedl na grilu.
-
-
-
Tak to musí být delikatesa. Rybičky mám ráda a pstruh lososovitý je pro mne novinka
-
-
super
-
pipre:Jani, ten kopr je dobrý především na lososovité ryby, pokud bys měla běžného pstruha, tak je možná vhodnější petrželka nebo estragon.
-
Takhle upraveného pstruha mám ráda i já. Ten kopr vyzkouším.
-
Ryba vypadá báječně:)