Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Ryby Doba přípravy: 30 min. 18 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 min. 18 názorů

Suroviny 2 porce

500 g pstruha lososovitého (dva filety po 250g)
1 citrón
bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)
olivový olej
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.

  2. Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.

  3. Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.

  4. Pstruha opekáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.

  5. Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.

  6. Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat. Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

  • iluška iluška(neregistrovaná)

    No, nevím, zrovna dnes ho budu mít k obědu, ale určitě naposledy.... už žádné ryby ze Skandinávie. Pozorně a v šoku jsem shlédla asi hodinový dokument kolující po internetu, Dnes to sním, přece to nevyhodím, ale do budoucna krmit se dobrovolně jedem už nebudu! !!!!!!!!

    Odpovědět

  • Liba Liba(neregistrovaná)

    Dala jsem rozmarýn, petrželku, libeček a bazalku.. kopr nemám. Tak snad to bude jedlé :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Moc krásné:yes:, klasika nezklame. Připomínám, že tuhle rybku mívají pravidelně chlazenou v Lidlu;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    tejaja: Ano nepíše, ale kdokoliv to doteď nevěděl, tak bude poučen.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jan: Ale autorka nikde nepíše, že použijeme olivový olej extra virgin, alebo áno? :-8

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Jen bych měl výhradu k tomu rozpálíme teflonovou pánev s olivovým olejem. Olivový olej ano, ale ne extra panenský (EXTRA VIRGIN) ten zahřátím ztrácí své zdroje živin a vitamínů, které se lisováním oliv za studena získávají... :)

    Odpovědět

  • gurmán gurmán(neregistrovaný)

    Jena z nejchutnějších ryb, kterou jsem kdy jedl na grilu.:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • nofrona nofrona

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak to musí být delikatesa. Rybičky mám ráda a pstruh lososovitý je pro mne novinka:-O

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super:-p:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    pipre:Jani, ten kopr je dobrý především na lososovité ryby, pokud bys měla běžného pstruha, tak je možná vhodnější petrželka nebo estragon.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Takhle upraveného pstruha mám ráda i já. Ten kopr vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • cookies cookies

    Ryba vypadá báječně:)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na pstruha lososovitého pstruh lososovitý pečený pstruh na másle pstruh lososovity filety recept připrava pstruha lososoviteho recept na lososovitého pstruha lososový pstruh pečený recept pstruh s bylinkami recept na pstruha pstruh na másle na pánvi pstruh losovity pstruh dúhový recept pstruh filety na másle filety ze pstruha na másle pstruh na másle filety pstruh losovitý recept filet z pstruha na másle filet ze pstruha na masle recepty na pstruha lososovitého pstruh lososovitý filet recept