Tomatové špagety s hummusem
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme bezvaječné špagety.Nakrájíme česnek, černé olivy a osmažíme na pánvi. Poté přilijeme vodu a rajčatové pyré.Do pánve dáme již hotové špagety a přidáme hummus s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme bezvaječné špagety.Nakrájíme česnek, černé olivy a osmažíme na pánvi. Poté přilijeme vodu a rajčatové pyré.Do pánve dáme již hotové špagety a přidáme hummus s…
Smícháme ingredience a necháme vykynout, je to na 2 pizzy do kulaté formy. Já zadělala v pekárně na programu Těsto. Podle rady mé kamarádky a vynikající pekařky jsem…
Na oleji opražíme na kocky nakrájané tofu. Vyberieme ho a do výpeku dáme šampiňóny nakrájané na plátky, nadrobno narezanú cibuľu, nasekaný cesnak a na malé kocky…
Kapustové listy sparíme vo vriacej vode, zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Pohánku zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu, zakryjeme a zabalíme na 20 min do perín (…
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na " céčka ". Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a…
Pšeno (Jáhly): Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný zázvor a krátko orestujeme. Vložíme pyré, horúcou vodou sparené pšeno, osolíme a okoreníme. …
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.…
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Dno pekáčku omastíme olejem, poklademe kolečky brambor, lehce osolíme, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.Dále rozvrstvíme mleté maso tak, aby brambory zakrylo v…
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci…
Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou. Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou…
Na rozehřátém oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také osmahněte.Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na…
Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přidáme trochu vody, nálevu z fazolí a koření v čajovém sítku. Vaříme cca 15 minut.Polovinu konzervy fazolí rozmixujeme tyčovým…
Připravte masové kuličky. V míse promíchejte maso. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno nebo prolisujte a vmíchejte k masu, přidejte zbylé suroviny kromě oleje,…
maso nakrajame na 3 cm kusky a nalozime do marinady. dobre premiesame a dame na 2-3 hodiny (najlepsie na noc) do chladnicky. potom maso aj s marinadou opecieme na suchej…
Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může spařit horkou vodou a oloupat, já nechala celé. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.Na másle s olejem orestujeme…
Troubu si zapneme na 200°C.Z nastrouhané cukety se pokusíme vymačkat co nejvíce vody. Nejlépe to jde přes plátno. A pak ji smícháme dohromady se všemi ostatními…
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme…
Hledáte nové recepty do rodinného jídelníčku? Vyzkoušejte zelné závitky s mletým masem, kořenovou zeleninou a neobvyklou černou rýží. Vypadají skvěle, chutnají báječně a…
Hledáte nové recepty do rodinného jídelníčku? Vyzkoušejte zelné závitky s mletým masem, kořenovou zeleninou a neobvyklou černou rýží. Vypadají skvěle, chutnají báječně a…
Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s jemností klasické svíčkové omáčky, obohacené o svěží nádech rajčat. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že maso bude měkké…
Cannelloni jsou italské těstoviny, které obvykle zasucha naplníme a poté pečeme. Jako náplň použijeme směs ricotty a cukety a těstoviny zapékáme v rajčatové omáčce,…