Adžika směs z mletého masa

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 1 názor

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 1 názor

Suroviny 3-4 porce

400 g mletého míchaného masa
1 cibule
olej
2-3 stroužky česneku
1 menší červená paprika
1 slovenská paprika
cca 350 ml rajčatového pyré
cca 2 lžíce koření adžika, dle chuti
sůl dle chuti, případně sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté maso během smažení od sebe oddělíme, aby se "rozdrobilo". Mleté maso ochutíme nasekaným česnekem a kořenící směsí Adžika.

  2. Přidáme na nudličky pokrájené očištěné papriky a ještě krátce osmažíme, pak přilijeme rajčatové pyré nebo nasekaná rajčata, promícháme a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání nebo případného podlití vývarem či vodou dle potřeby.

  3. Směs dle chuti můžeme dosolit nebo případně ještě dokořenit Adžikou, je-li třeba. Pokud chceme směs méně masitou a spíše "omáčkovější" můžeme přilít do směsi dle potřeby vývar nebo vodu (ne příliš) s trochou solamylu a krátce provařit.

  4. Podáváme s těstovinami, bramborami, na toustech či topinkách...

Komentáře k receptu Adžika směs z mletého masa

Tématické fráze: směs z mletého masa mleté maso recepty recepty z mletého masa mleté maso s adžikou mleté maso adžika recepty paprikova smes z mletého masa recepty s korenim adzika recepty mlete maso adžika s masem adzika maso recepty co je adžika koření adžika recept recepty z mletého masa smazene smes z mleteho adžika rajčata na maso rajčatový adžika směs s mlété maso paprika rajče mlete maso smes mlete koreni acika