

Šmakounovy koule
Suroviny 4 porce
- Na koule:
- 300 g hovězí přední mleté
- 100 g šmakoun přírodní nastrouhaný najemno nebo mletý
- sůl
- pepř
- koření Adžika
- Na omáčku:
- rajčatové pyré 400 g
- 0,5 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 PL oliv oleje
- bazalka
Postup přípravy receptu
Směs na koule promícháme, uděláme koule a upečeme pod grilem na 200°C cca 5 minut (podle trouby a velikosti kuliček).
Omáčka: Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, orestujeme a zalijeme rajčatovým pyré (měla jsem poslední z loňské úrody). Osolíme, opepříme a prohřejeme. Přidáme upečené koule, zasypeme bazalkou a je hotovo. Za 20 minut vše i s přípravou.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha : pohanka, rýže, nebo opečená bagetka