Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: dělané v 5 porcí Jiné maso 22 názorů

Suroviny

1 kg koňské kýty nebo hovězího masa
100 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
2 papriky (raději barevné, lépe to vypadá)
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
3 bobkové listy
200 ml červeného vína
1 lžička mleté papriky
1 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce sádla
sůl
na zahuštění chleba nebo Solamyl
voda
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku osmažíme slaninu, k ní přidáme sádlo a na to dáme osmažit cibulku pokrájenou nadrobno.

  2. Pak přidáme maso nakrájené na větší kostky, necháme je osmažit až se maso zatáhne, dáme mletou papriku, pak přidáme ostatní koření, víno, papriky na proužky, česnek, rajčatové pyré, osolíme, zalijeme vodou, papiňák zavřeme a maso necháme dusit. Pokud je maso koňské, tak dusíme o něco déle, než hovězí.

  3. Papiňák otevřeme, a ragů dochutíme, dosolíme a můžeme ho zahustit, buď chlebem, nebo solamylem, který rozpustíme ve vodě a ještě povaříme.

Poznámka

Ragů dělávám i z jiných mas, tentokrát jsem použila poslední balíček koňského masa z mrazáku. Ragú dělám léta a někdy ještě přidávám s obměnou smetanu. Podávala jsem s knedlíkem, ale dají se použít i jiné přílohy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku

  • spagetka spagetka

    sakuchi393:srnčí, vepřové, telecí? Všechno jsou krásná zvířata ;-);-);-)

    Odpovědět

  • sakuchi393 sakuchi393(neregistrovaný)

    ele nevím jak vy ale osobně bych koňské maso nedala do pusy!! S koňma pracuju už několik let a kolikrát mám pocit že to já jsem pitomec a ten kůň je Inteligentní. Jsou to nádherná, chytrá a přítulná zvířata která nám umí pomoct i jinak než jako obživa

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Koňské maso je dietní a v některých zemích se jí hodně často. Narazila jsem na něj třeba v Itálii. Určitě to bude bašta. :yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-pnádherné žravé jen mi ukápla slina+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, u nás o koninu nezavadím, jen sem tam snad v Makru, ale to je od nás daleko. Dávám ti velký plus za odvahu:-D, ty víš proč, že?;-) Já bych si tvůj guláš z fleku naložila a talíř vylízala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko moc povedené jídlo:yes:A ta šťávička vypadá báječně:-p+12:yes:Teda koninu jsem jedla už hrozně dávno.V obchodě někdy mívají,ale je to hned pryč:-/Když jsem byla prcek,tak toho byly plné masny.Babička z koniny vařívala hodně často:-*kde jsou ty doby:-):-8Mňam;-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Taky souhlasím s uzenou paprikou,ta dá všemu zajímavý šmak :-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Colombo65 Colombo65

    ;-);-);-):-KBibinka:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    drahulin:Takhle má vypadat komentář, pokud někdo raději hovězí než koňské;-):-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko foto vypadá nádherně.:yes:Já bych zvolila osobně to hovězí.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    rebeka: rebíčku, s uzenou paprikou to bude ještě o fous lepší, mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Colombo65:Colombo, ze zadního-dopsala jsem to a díky:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Malá poznámka: koňské maso je velmi obecný pojem - zadní, přední, kližka nebo krk.;-);-);-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Právě jsem měla buřt guláš z koňského salámu, bylo to ňamkové:-K:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí ragů koňské maso recepty hovězí krk v papiňáku konský guláš ragú z hovězího krku koňské zadní, recepty naložila koňský guláš jedla jsem koňský salám konský guláš v papináku hovězí v papiňáku koňské maso na víně hovězí na víně v papinaku papiňák recepty recepty z papiňáku vino v papinaku konske zadni hovězí ragů recept hovezi zadni v papinaku buřtguláš z koňskeho salámu ragu z koňského masa