Balkánský salát
Recept ještě nebyl hodnocenTeplé letní dny přímo vybízejí ke konzumaci zeleninových salátů. Postačí pár základních surovin a do 15 minut můžete podávat. Zelenina nakrájená na kousky, zalitá bílým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Teplé letní dny přímo vybízejí ke konzumaci zeleninových salátů. Postačí pár základních surovin a do 15 minut můžete podávat. Zelenina nakrájená na kousky, zalitá bílým…
Chutný zeleninový koláč plný sezónní zeleniny. Papriky, cukety a rajčata, zalité bohatou vrstvou rozpékaného sýra. Slaný, sytý, s vůní česneku. Ideální ke sklence…
Barevný, svěží salát plný šťavnaté zeleniny, doplněný o vejce natvrdo, šunku a slaný balkánský sýr. Lehce dochucený sladkokyselou zálivkou, ideální jako lehký oběd nebo…
Lehký a výživný salát s polníčkem, rajčaty, avokádem a vejci je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Jogurtový dresink s limetkou a dijonskou hořčicí dodá svěžest…
Pestrý kuskusový pokrm s restovaným kuřecím masem, cuketou, mrkví a pórkem. Rychlý a vyvážený oběd nebo večeře, kterou zvládnete připravit během pár minut. Kuskus navíc…
Jáhly se zeleninou na způsob leča jsou jednoduchým a výživným jídlem plným chuti. Paprika, rajčata a cibule se propojí s vařenými jáhlami do lehce krémového základu.…
Plněná rajčata jsou originální a efektní způsob, jak servírovat pomazánku z tvarohového sýra. Tu doplníme o strouhaný sýr, šunku a pórek. Chuť můžete doladit čerstvě…
Lečo je typickým letním jídlem. Zpracujete v něm bohatou úrodu sezónní zeleniny a navíc si skvěle pochutnáte. Plná chuť vyzrálé zeleniny je doplněna provensálskými…
Plněná pečená paprika v sobě ukrývá orestovanou tarhoňu, sekanou petrželku a strouhaný sýr. Spolu s paprikou v troubě připravíte také lahodnou pečenou zeleninu jako…
Dušená zelenina na způsob leča s drobnými těstovinami a vajíčkem zachutná i malým strávníkům. Proměňte zeleninu v chutný a výživný pokrm během pár minut. Dokonalá letní…
Kuřecí prsa s oreganem a pečenou zeleninou potěší kombinací barev i chutí na talíři. Podávejte s bulgurem a šťávou z výpeku. Chutné jídlo, které se hodí jako lehká…
Pokud nepatříte mezi milovníky masa, tento recept si rychle zamilujete. Během chvilky si připravíte chutný a vydatný vegetariánský sendvič, který potěší vaše chuťové…
Kdo by nemiloval hustou krémovou polévku? V téhle mrkvovo-rajčatové najdete voňavou skořici, díky níž krásně zahřeje na těle i na duši. Použijete-li do základu…
Barevný salát plný zeleniny doplňuje zálivka z kefíru, zelených bylinek a česneku. Na přípravu tohoto osvěžujícího salátu vám bude stačit jen několik málo minut, a…
Na cibuli dušené plátky hovězího masa ve šťávě z rajčat a sterilovaných žampionů voní provensálským kořením. Můžeme je podávat třeba s rýží, těstovinami nebo bagetou a…
Léto je obdobím cuketové sklizně, a tak každý recept na upotřebení této zeleniny přijde vhod. Připravte si perfektní zapečené těstoviny s dušenou zeleninovou směsí a…
V jednoduchosti je síla. I tak by se dal popsat tento lahodný gratin. Potřebujeme na něj pouze brambory, čerstvá rajčata a sýr se smetanou. Takto poskládáme celý pokrm,…
Z bohaté letní úrody můžeme připravit ledacos. Zejména pak zásoby na chladnější část roku. A třeba taky tuto zeleninovou pálivou směs nejen na toasty. Patří do ní cuketa…
Nejlepší letní večeře a obědy jsou ty lehké, které příjemně zasytí a lehce osvěží v teplých dnech. Přesně takový je rajčatový salát s mozzarellou a čerstvými bylinkami,…
Polévka z červených paprik s dýní a rajčaty je plná přírodní sladkosti a intenzivní chuti. Opečená zelenina spolu se slunečnicovými semínky přidává jemnou křupavost a…
Grilovaný lilek se zeleninou je jednoduchý a přitom plný chuti. Vůně čerstvých bylinek a šťavnatá kombinace lilku, rajčat a paprik z něj dělají skvělé lehké jídlo, které…
Lečo patří k tradičním pokrmům maďarské kuchyně a voní po létem uzrálé zelenině. Kombinace paprik, rajčat, cibule a uzené slaniny je jednoduchá, ale nesmírně chutná. S…
Tento recept vrací na stůl téměř zapomenutou hvězdu našich zahrad. Z nastrouhaného patizonu, mrkve a šunky připravíme husté těsto, ze kterého usmažíme zlatavé placičky.…
Drožďová pomazánka je rychlá, výživná a plná vitamínů skupiny B. Voní po restované cibulce, jemně pálí díky hořčici a nejlépe chutná namazaná na čerstvém pečivu s plátky…