

Karbanátky naší maminky
Suroviny
- 500 g mleté maso
- 5 včerejších rohlíků
- lžíce hrubé mouky
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce majoránky
- 2 celá vejce
- špetka mleté papriky
- 1 střední cibule
- špetka muškátového oříšku
- špetka pepře
- sádlo (olej)
- Strouhanka
Postup přípravy receptu
DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !
Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát, majoránku a vše dobře promícháme. Vmícháme celá vejce a 1-2 lžíce mouky. Rozumně osolíme (zvláště, nevíme-li zda je fašírka přisolená).
Promíchané necháme 10 min odpočinout a pak vmícháme fašírku. Nejlépe rukou. Dochutíme, případně je-li řídké, zahustíme strouhankou (někdo oves.vločkami).
Necháme 30 min. odpočinout. Smažíme na oleji nebo sádle.
Poznámka od kuchařky
Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné si hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky naší maminky
-
Andulinka: To jste snědla i dítě jo ?
-
Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji
-
rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.
-
dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!
-
Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.
-
Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok
-
Luxusní!!! Mňam!!!
-
Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo
-
Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.
-
tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli
-
Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super
-
po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.
-
vyzkoušeno a je to fakt dobrota
-
výborné celá rodinka mňam mňam
-
Téééda - to byla dobrota!!!
Hrozně se těším, až si dám tyhle výborné karboše příště, protože se mi teď do břicha kv. miminku vešly jen dva.
Dávám veliký bodík!!