Karbanátky naší maminky

Vaclav Fronek Kuchař:

Mleté maso 23 názorů

515

Suroviny

500 g mleté maso
5 včerejších rohlíků
lžíce hrubé mouky
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
2 celá vejce
špetka mleté papriky
1 střední cibule
špetka muškátového oříšku
špetka pepře
sádlo (olej)
Strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !

  2. Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát, majoránku a vše dobře promícháme. Vmícháme celá vejce a 1-2 lžíce mouky. Rozumně osolíme (zvláště, nevíme-li zda je fašírka přisolená).

  3. Promíchané necháme 10 min odpočinout a pak vmícháme fašírku. Nejlépe rukou. Dochutíme, případně je-li řídké, zahustíme strouhankou (někdo oves.vločkami).

  4. Necháme 30 min. odpočinout. Smažíme na oleji nebo sádle.

Poznámka

Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné si hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky naší maminky

  • Ivett7 Ivett7

    Andulinka: To jste snědla i dítě jo ? :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Žaneta Žaneta(neregistrovaná)

    Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji :-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.

    Odpovědět

  • rajka rajka

    dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!

    Odpovědět

  • Minjaver Minjaver(neregistrovaný)

    Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.

    Odpovědět

  • Bohdana Bohdana(neregistrovaná)

    Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok;-)

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Luxusní!!! Mňam!!!

    Odpovědět

  •  Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo

    Odpovědět

  • Medvidek Medvidek

    Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Barbie20 Barbie20(neregistrovaný)

    tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli :-p

    Odpovědět

  • Lenchula Lenchula

    Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super :yes:

    Odpovědět

  • mmyiska mmyiska

    po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.:yes:

    Odpovědět

  • Lipca Lipca(neregistrovaná)

    vyzkoušeno a je to fakt dobrota :yes:

    Odpovědět

  • housata22@seznam.cz housata22@seznam.cz(neregistrovaný)

    :-)výborné celá rodinka mňam mňam :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Téééda - to byla dobrota!!!:-p:-8 Hrozně se těším, až si dám tyhle výborné karboše příště, protože se mi teď do břicha kv. miminku vešly jen dva. ;-( Dávám veliký bodík!!:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept karbanátky masové karbanátky karbanátky recept výborné karbanátky z mletého masa vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept fašírky recept masový karbanatek recept na karbanátky karbanátek recept masove karbenatky karbanatek vynikající karbanátky karbenatky z mleteho masa recept na vyborne karbanatky recept karbanátky fašírka recept

Zapomněl/a jsem heslo