Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky naší maminky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 09:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 930 kJ / 2 134 kcal
Bílkoviny125,04 g
Tuky97,15 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,68 g
Sacharidy180,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LENNNA

8. 5. 2022 16:03

Moc jsem si pochutnala! Karbanátky podle mého gusta|! :yes:

Ivett7 Ivett7

23. 4. 2017 09:35

Andulinka: To jste snědla i dítě jo ? :-D:-D:-D:-D:-D

Žaneta

6. 11. 2013 14:18

Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji :-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 7. 2013 08:24

rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.

rajka

14. 7. 2013 16:31

dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!

Minjaver

7. 4. 2013 08:57

Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.

Bohdana

24. 2. 2012 23:49

Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok;-)

Andrea

28. 1. 2012 18:02

Luxusní!!! Mňam!!!

Jarda

7. 10. 2011 08:43

Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo

Medvidek

21. 7. 2011 14:58

Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.:yes::yes::yes:

Barbie20

19. 2. 2011 20:57

tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli :-p

Lenchula

16. 2. 2011 12:59

Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super :yes:

mmyiska

24. 8. 2010 11:19

po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.:yes:

Lipca

10. 7. 2010 15:14

vyzkoušeno a je to fakt dobrota :yes:

housata22@seznam.cz

1. 3. 2010 13:52

:-)výborné celá rodinka mňam mňam :yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept masové karbanátky karbanátky výborné karbanátky z mletého masa karbanátky recept vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept masový karbanatek masove karbenatky fašírky recept recept na karbanátky karbanátek recept karbanatek vynikající karbanátky recept na vyborne karbanatky luxusní karbanátky karbenatky z mleteho masa recept karbanátky

Suroviny: maso mleté, rohlík, mouka hrubá, česnek, majoránka, vejce, paprika sušená sladká, cibule, ořech muškátový, pepř, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Karbanátky naší maminky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYyX