Karbanátky naší maminky

Suroviny

500 g mleté maso
5 včerejších rohlíků
lžíce hrubé mouky
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
2 celá vejce
špetka mleté papriky
1 střední cibule
špetka muškátového oříšku
špetka pepře
sádlo (olej)
Strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !

  2. Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát, majoránku a vše dobře promícháme. Vmícháme celá vejce a 1-2 lžíce mouky. Rozumně osolíme (zvláště, nevíme-li zda je fašírka přisolená).

  3. Promíchané necháme 10 min odpočinout a pak vmícháme fašírku. Nejlépe rukou. Dochutíme, případně je-li řídké, zahustíme strouhankou (někdo oves.vločkami).

  4. Necháme 30 min. odpočinout. Smažíme na oleji nebo sádle.

Poznámka od kuchařky

Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné si hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Karbanátky naší maminky

  • Ivett7 Ivett7

    Andulinka: To jste snědla i dítě jo ? :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Žaneta Žaneta(neregistrovaná)

    Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji :-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.

    Odpovědět

  • rajka rajka

    dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!

    Odpovědět

  • Minjaver Minjaver(neregistrovaný)

    Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.

    Odpovědět

  • Bohdana Bohdana(neregistrovaná)

    Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok;-)

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Luxusní!!! Mňam!!!

    Odpovědět

  •  Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo

    Odpovědět

  • Medvidek Medvidek

    Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Barbie20 Barbie20(neregistrovaný)

    tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli :-p

    Odpovědět

  • Lenchula Lenchula

    Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super :yes:

    Odpovědět

  • mmyiska mmyiska

    po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.:yes:

    Odpovědět

  • Lipca Lipca(neregistrovaná)

    vyzkoušeno a je to fakt dobrota :yes:

    Odpovědět

  • housata22@seznam.cz housata22@seznam.cz(neregistrovaný)

    :-)výborné celá rodinka mňam mňam :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Téééda - to byla dobrota!!!:-p:-8 Hrozně se těším, až si dám tyhle výborné karboše příště, protože se mi teď do břicha kv. miminku vešly jen dva. ;-( Dávám veliký bodík!!:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept masové karbanátky karbanátky výborné karbanátky z mletého masa karbanátky recept vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept masový karbanatek masove karbenatky fašírky recept recept na karbanátky karbanátek recept karbanatek vynikající karbanátky recept na vyborne karbanatky luxusní karbanátky karbenatky z mleteho masa recept karbanátky