Jáhelník s červenou řepou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly jsou často opomíjenou bezlepkovou obilovinou, přitom z nich můžete připravit skvělé pokrmy. Zejména ty sladké, jako je tento nákyp. Mezi dvě jáhlové vrstvy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly jsou často opomíjenou bezlepkovou obilovinou, přitom z nich můžete připravit skvělé pokrmy. Zejména ty sladké, jako je tento nákyp. Mezi dvě jáhlové vrstvy…
Horký salát z pečené zeleniny, s omáčkou z bílého jogurtu a medvědího česneku, vás překvapí svojí netradiční a zajímavou chutí. Teplý salát podáváme jako samostatný…
Připravte si jídlo, které vás zasytí. Dokřupava propečené kuře dochucují kořenící pasty Podravka Natur, které použijeme také k přípravě pečené zeleniny. Tuto delikátní…
Stylový předkrm lze připravit i z obyčejné a často opomíjené zeleniny. Spojení pečené řepy s glazurou z javorového sirupu, octa a rozmarýnu, mozzarelly a grilované…
Grilované kuřecí steaky se zeleninou patří díky snadné a rychlé přípravě mezi oblíbené letní pokrmy. Nesmíme zapomenout také na svěží dip, tentokrát v kombinaci s…
Kuřecí křidélka potřebují skvěle dochutit a dokonale propéct. Pak si na nich opravdu pochutnáme a s chutí je obereme. Jednoduchou přílohou z pečených brambor, řepy a…
Jako předkrm či menší jídlo je často podáváno hovězí carpaccio. Vyzkoušejte však odlehčit svému trávení a připravit si tuto pochoutku v bezmasé verzi. Tenké plátky z…
Vařená červená řepa nakrájená na kostičky tvoří základ tohoto svěžího salátu, který doplňuje jemně povařená mrkev, cibule, kyselé okurky, sterilovaný celer a trochu…
Dobré křupání k televizi, na oslavu nebo na piknik je vítanou pochoutkou. Pokud patříte mezi ty, co dbají na svoji výživu nebo hledají alternativu tradičním smaženým…
Pečená červená řepa nakrájená na tenké plátky tvoří základ jednoduchého předkrmu, který staví na čistých chutích. Doplněná rukolou, olivovým olejem, solí, pepřem a…
Směs z červené řepy, jablka, mrkve, semínek a lesního ovoce má svěží chuť, sytou barvu a přirozeně podpoří trávení i očistu těla. Stačí rozmixovat a vychutnat si plnou…
Salát z nevařené červené řepy je skvělou volbou pro milovníky čerstvé zeleniny, kteří ocení její přirozenou chuť a výživové benefity. Syrová řepa dodá salátu jemně…
Červená řepa v netradičním kabátku. Když ji doplníte voňavým kořením, vzniknou originální placičky inspirované indickou kuchyní. Jsou lehce pikantní, plné barev i chutí.…
Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Pridáme bobkový list,…
Neoloupanou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200°C asi 1 hodinu. Mezitím oloupeme jablko, nakrájíme ho na plátky a rozdusíme. Upečenou řepu necháme…
Repu umyjeme, uvaríme do mäkka. Šupu v studenej vode rukami zlúpneme, repu dočistíme nožom a pokrájame na menšie kúsky, príp. nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Do…
Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou…
Uvařenou, vychladlou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Do misky nalijeme mírně vlažnou kyšku nebo podmáslí, rozdrobíme droždí, rozmícháme a přikryté necháme chvíli …
Zapněte troubu a dejte vyhřát na 160 st.C. Připravte dva plechy a vyložte je papírem na pečení.V míse rozmixujte vejce se solí, přidejte natrhanou mozzarellu a důkladně…
Maso smícháme se všemi surovinami, podle chuti dosolíme a dopepříme.Pokud je směs příliš tuhá, naředíme smetanou.Tvarujeme karbanátky a opékáme na pánvi na rozehřáté…