Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší

Suroviny

1 malé slepičí křídlo
1 malá červená řepa
kousek pórku
1 KL ghí
2 PL rýže
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky.

  2. Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  3. V kastrůlku rozehřejeme ghí a jemně orestujeme pórek. Přidáme řepu a rýži, osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit, než je rýže hotová.

  4. Můžeme servírovat zvlášť slepici a zvlášť řepnou rýži nebo dohromady, smíchané jako rizoto.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Když se řepa uvaří neoloupaná, zachová si svou barvu. Potom je v kastrůlku společně s rýží proto, aby rýže nasákla její barvu a chuť.

Komentáře k receptu Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: slepice na červeno