Řepo-bramborové lokše

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: podle počtu porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

3 ks ve slupce vařených velkých brambor
3 ks ve slupce vařené červené řepy
1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé a hladké mouky ( smíchat 1/2 a 1/2 hrnku)
sůl
pepř
1/2 lžíce kurkumy
hl. mouka na podsypání
máslo nebo sádlo na pomaštění
mletý mák s cukrem nebo hrušková povidla na povrch
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a řepu oloupeme a nastrouháme na malých slzách, smícháme, osolíme, opepříme a přidáme kurkumu a mouku. Vypracujeme těsto, rozdělíme je na menší kousky, aby z nich vznikly tenoučké placky, akorát na pánev. Buď od středu do stran natahujeme prsty nebo vyválíme válečkem. Je třeba dobře podsypávat hladkou moukou, aby byly placky opravdu tenké.

  2. Pečeme na suché nepřilnavé pánvi, pozvolna, aby se lokše propekly. Každou pak potřeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Zdobíme hruškovými povidly či mletým mákem, s cukrem moučkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Řepo-bramborové lokše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo